tràmits

Estañol demana que es revisi el cessament com a notari

L'exfedatari ha demanat al Govern que reconsideri l'acord i ha presentat la documentació de la invalidesa que li ha donat la CASS

Estañol presenta un recurs contra l'acord del Govern de cessar-lo de notari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exnotari Josep Estañol ha portat al Govern la documentació que acredita la invalidesa que li ha donat la CASS i ha demanat al Govern que revisi la decisió de cessar-lo, segons ha explicat el ministre portaveu Eric Jover, que ha indicat que l'executiu "estudiarà si cal modificar la decisió" que es va adoptar per la petició inicial que havia fet l'exfedatari. Jover ha destacat que el Govern ha actuat ampliant la convocatòria per a dos notaris i reduint els terminis per fer les proves perquè no hi hagi afectació en el servei públic i ha remarcat que un altre fedatari gestionarà els assumptes de la notaria Estañol, tal com preveu la llei, "i donarà aquest servei perquè no hi hagi retards".

Segons van informar ahir fonts de l’executiu, Estañol tenia un mes de termini per presentar el recurs administratiu. El Govern va adoptar la decisió tot i que no ho va fer en base a l’article 11 de la llei del Notariat, com desitjava Estañol, ja que no va acreditar amb cap documentació oficial els motius de la seva incapacitat i només va presentar el paper d’un metge privat.

D’altra banda, d’acord amb l’article 14 de la mateixa llei, “el protocol del notari que cessa en el càrrec queda sota la custòdia del notari que el succeeix. Tanmateix, mentre el notari que el succeeix no pren possessió del càrrec, la Cambra de Notaris designa un dels seus membres per fer-se càrrec provisionalment de la custòdia del protocol”. La notària Rosa Maria Ferràndiz ha comunicat que no pot assumir aquest encàrrec perquè li suposa una feina que no pot fer i ara ha de ser la Cambra de Notaris la que decideixi qui es fa càrrec provisionalment de la custòdia.

Pel que fa a la situació d’Estañol, des de l’executiu es manté l’argument que no va acreditar degudament la incapacitat i tampoc va acceptar renunciar-hi de forma voluntària, situació que va comportar el cessament després que el ministre de Justícia va rebre una carta on el fedatari demanava ser rellevat per incapacitat sense aportar cap documentació vàlida, per la qual cosa des de l’executiu es va interpretar com una renúncia a mantenir la plaça de notari.

Batllia

Estañol va presentar ahir el recurs contra la decisió del Govern de cessar-lo, un tràmit que és obligatori per acudir a la justícia ordinària en funció de la resposta administrativa. També va aportar nova documentació per intentar acreditar la incapacitat i que aquesta sigui el justificant per a la retirada de la plaça.

Fonts de l’executiu van lamentar ahir que aquest afer acabi amb certa polèmica tenint en compte que ja fa un any que més o menys se sabia el fràgil estat de salut del notari i que hi havia temps suficient per haver actuat de manera menys precipitada i sense tanta tensió.

El Consell de Ministres va aprovar el mes passat canvis en el concurs de notaris. El titular d’Interior, Josep Maria Rossell, va proposar que es tragués a concurs una segona plaça. No només això, sinó que tal com va explicar Eric Jover, es redueixen els terminis per tal de poder-hi optar. Així doncs, la nova data límit per entregar la documentació per poder presentar-se a la plaça de notari és el 27 de març.

tracking