x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
SANITAT

Aïllat un altre jove per símptomes de coronavirus

Una dona 31 anys que estava a casa des del passat 29 de febrer també està pendent del diagnòstic 
Una persona amb mascareta.

El Congrés de Turisme de Neu perilla per culpa del coronavirus

Una persona amb mascareta.

Fernando Galindo
Actualitzada 04/03/2020 a les 19:49
El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) ha informat passades les tres de la tarda que s'ha activat la "1a fase d'aïllament" per segona vegada avui per una sospita de coronavirus, en aquest cas d'un jove de 20 anys que estava en observació domiciliària, segons ha anunciat via Twitter. El nou pacient amb sospita de poder estar contagiat del Covid-19 s'afegeix a una dona resident de 31 anys que ha estat aïllada a l'hospital aquest matí després de restar des del passat dissabte a casa en haver començat a presentar símptomes compatibles amb el virus que va començar a la Xina. La pacient és una de les dues dones en observació després de compartir vol des d'Itàlia amb una persona de Catalunya que va donar positiu per coronavirus.
L'hospital espera el resultat de les analítiques fetes al jove i a la dona per confirmar si tenen coronavirus i fins aleshores els dos restaran ingressats en la planta habilitada d'aïllament, on també es troba un jove de 20 anys que va viatjar a Milà i que és fins ara l'únic positiu al Principat.


Baixa per incapacitat

El ministre Eric Jover ha anunciat que el consell de ministres ha aprovat avui que les persones que estan en aïllament, sigui a l'hospital per positiu o sospita de tenir el virus o en observació domiciliària tindran baixa laboral per incapacitat temporal amb la mateixa cobertura que es dona per qualsevol altra malaltia amb una clàusula retroactiva per cobrir les persones aïllades fins al moment de l'aprovació d'aquest decret. El portaveu del Govern ha informat a més que el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, es troba a Madrid on s'ha reunit amb el ministre espanyol de Sanitat per tractar sobre la cooperació davant de l'afectació del coronavirus i en d'altres serveis com l'ampliació de l'atenció als pacienst de l'Alt Urgell.
Jover ha insistit que Andorra disposa dels mitjans per atendre els afectats pel virus, que si hi ha més casos es poden alliberar més espais a l'hospital i que si cal i per a pacients positius amb simptomatologia lleu es pot donar l'atenció a casa, tot i que ha precisat que encara no és aquest l'escenari.


Congrés de neu

Jover ha explicat que el Govern té la voluntat de mantenir els dos esdeveniments previstos per a la setmana vinent tot l'expansió del coronavirus i que "amb la informació actual es podran celebrar amb normalitat" la trobada interministerial de Turisme inclosa a les reunions de la Cimera Iberoamericana, que aplegarà 6 ministres, 3 viceministres i alts càrrecs fins a completar 22 delegacions, i també el Congrés de neu i de muntanya. En aquest cas ha indicat que la majoria dels ponents han confirmat l'assistència però que hi haurà una petita afectació perquè alguns faran les intervencions per via telemàtica. Una quantitat que ha xifrat en uns sis dels quals la meitat no vindran perquè provenen de zones de risc i l'altra meitat perquè pertanyen a organismes que han limitat els viatges del personal arran de l'aparició del coronavirus. 

Afectació a la Universitat
El primer jove afectat pel Covid-19 és alumne de la Universitat d'Andorra del batxelor d'Administració d'Empreses i alguns dels companys de classe són part de la dotzena de persones aïllades des de dilluns per precaució. Entre elles el jove que ha ingressat aquesta tarda a l'hospital en presentar simptomatologia compatible amb el contagi de coronavirus. Les conseqüències al centre educatiu han estat l'ajornament d'alguns dels exàmens que s'havien de fer perquè els estudiants afectats els puguin fer més endavant i en el cas de les classes no s'han deixat de fer però es poden seguir tant de manera presencial com virtual.  
Etiquetes
  • #10 Jo
    (05/03/20 05:18)

    Joan va dir..
    Completament d'acord.Es visible la manca d'informació dels protocols per carrers i llocs.

    Respondre
  • #9 Maria
    (04/03/20 21:41)

    En 15 dies, amb aquestes mesures tan poc dràstiques d'Andorra, estarà tot el país amb coronavirus. No cal dramatitzar però anar a treballar fins a tenir simptomes: tos, febre, etc. crec que no és correcte a aquestes alçades. Conec a gent que ha estat a països de risc i des de ministeri els hi han dit que facin vida nornal fins que no notin febre o tos.

    Respondre
  • #8 Joan
    (04/03/20 20:41)

    Miquel ,molta gent  no té internet ni webs,el govern el qué ha de fer es enviar una nota a tot ciutada explican els protocols

    Respondre
  • #7 Maria
    (04/03/20 19:33)

    Italia cierra sus colegios i universidades hasta 15 de marzo. Así los italianos jovenes cuyo país es un brote de virus y tiene más que 3 mil infectados pueden disfrutar sus " vacaciones " pasando rato en Andorra....como las fronteras están abiertas...

    Respondre
  • #6 Toni
    (04/03/20 12:49)

    ...... i m'haig de fer la foto del passaport amb la mascareta ? al final lo del "Burka" no serà tan mala idea......

    Respondre
  • #5 ayayay
    (04/03/20 12:07)

    Està explicat per Govern. NO anar a urgències. Trucar al 116, en cas de sospites de malaltia o símptomes similars. Els metges es desplacen.

    Respondre
  • #4 Miquel
    (04/03/20 11:53)

    Ja existeix un protocol aquí a Andorra! Si aneu a la web de salut veureu el document de vora 20 pàgines... Bàsicament, en cas de sospita O símptomes tals que febre, tos, problemes respiratoris etc cal trucar al 116!

    Respondre
  • #3 Miquel
    (04/03/20 11:50)

    Ja existeix un protocol aquí a Andorra! Si aneu a la web de salut veureu el document de vora 20 pàgines... Bàsicament, en cas de sospita O símptomes tals que febre, tos, problemes respiratoris etc cal trucar al 116!

    Respondre
  • #2 Enric
    (04/03/20 11:12)

    Totalment d'acord Joan. Necessitem urgentment un protocol d'actuació!

    Respondre
  • #1 Joan
    (04/03/20 10:46)

    Ahir a la TV francesa canal 2 és va parlar molt llargament del coronavirus.
     Els nostres veïns tenen ja un protocol establert ben precis, i consells de protecció
    amb la finalitat d'evitar una pandèmia.
    És truca a un número concret en cas símptomes sospitosos un metge és desplaça 
     a casa per fer un  diagnòstic  i aconsellar el malalt dels passos a seguir.
    Nosaltres aquí Andorra que tenim que fer  en cas de febre alta i de símptomes similars a la grip o altres ??? Crec que és molt important per tots.
    Anar la metge de família .... bloquejar urgències  ??
    amb la possibilitat de contaminar a altres persones....
    Necessitem urgentment un protocol a seguir per tots els ciutadants. 


    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts