Govern modifica el concurs per als notaris i convoca una segona plaça

Gallardo anuncia que Andorra tindrà pavelló a l’Expo Universal que es farà a Dubai

Govern modifica el concurs per als notaris i convoca una segona plaçaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres d’ahir va aprovar que hi hagués canvis en el concurs de notaris. Concretament, el titular d’Interior, Josep Maria Rossell, va proposar que es tragués a concurs una segona plaça de fedatari públic. No només això, sinó que tal com va explicar ahir Eric Jover en roda de premsa, es reduïen els terminis per tal de poder-hi optar. Així doncs, la nova data límit per entregar la documentació per poder presentar-se a la plaça de notari és el 27 de març. A més a més, les proves posteriors es realitzaran durant el mes de setembre d’aquest any. El ministre portaveu va explicar que “hem fet aquests canvis perquè un notari està de baixa, i aquesta es pot allargar”.

Expo Dubai 2020

Per la seva part, el ministre de la Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, també va comparèixer ahir en roda de premsa per anunciar que Andorra estaria present a l’exposició universal que es durà a terme a Dubai, entre el setembre del 2020 i l’abril del 2021. Segons va explicar Gallardo, l’únic que hi invertirà el Govern seran 150.000 euros i el comissari responsable de l’Expo serà el secretari d’Estat Marc Galabert. Pel que fa al personal necessari per a la gestió diària durant els sis mesos, el titular d’Economia va dir que “farem un procés de recerca interna per a la direcció. La nostra intenció és no fer contractació”. La gran majoria de les despeses aniran a càrrec dels Emirats Àrabs, i ascendiran a uns 1,4 milions d’euros, entre les quals hi ha viatges i manutenció dels membres andorrans. Sobre la composició del pavelló andorrà, Gallardo va explicar que comptarà amb una planta baixa de 220 metres quadrats on hi haurà una part amb realitat virtual, una maqueta interactiva que s’adaptarà a la temàtica que es tractés aquella setmana i un domo de 360 graus on es podran veure visions panoràmiques espectaculars del Principat d’Andorra. Per la seva part, el secretari d’Estat d’Igualtat, Marc Pons, va explicar que s’havia posat en funcionament l’Observatori de la Igualtat. Pons va dir que aquest era un compromís que derivava del llibre blanc de la igualtat, i que en una primera fase es treballarien tant les eines com les dades per tal de poder elaborar un pla anual.

NOVES PLACES A POLICIES I MESTRES

Una altra de les mesures que es van anunciar a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres va ser la convocatòria de 9 places de policia. Jover va explicar que d’aquestes noves places, i atesa la problemàtica amb les drogues, dues anirien directament al departament d’Estupefaents. Pel que fa al professorat, el ministre portaveu va informar que es consolidarien 25 places d’interins, en el marc de la reducció d’aquests que es va marcar l’executiu. Jover també va explicar que calia fer aquestes consolidacions de manera progressiva, ja que “hem de poder valorar les especialitats que necessita el sistema educatiu en cada moment”.

tracking