Ensenyament

La reforma del Lycée costarà 800.000 euros

Un grup de professors s'ha concentrat al pati del centre durant la visita del ministre d'Educació francès Jean-Michel Blanquer

La reforma del Lycée costarà 800.000 eurosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reforma del Lycée Comte de Foix tindrà un cost de 800.000 euros. Així ho ha detallat el ministre d'Educació Nacional i Joventut francès, Jean-Michel Blanquer, durant la compareixença conjunta amb la seva homòloga andorrana, Ester Vilarrubla. Així doncs, de cara al curs vinent a les instal·lacions de Ciutat de Valls s'acolliran els 400 alumnes que cursen l'ensenyament general al centre: seconde, première i terminale. Per contra, les instal·lacions actuals del Lycée percebran unes obres de millora de manera gradual i s'hi cursaran les classes de collège i de lycée professionnel. Vilarrubla i Blanquer han afirmat que s'implementarà una nova especialitat, digital i de les ciències informàtiques, així com una menció de turisme al batxillerat en hoteleria i restauració. Tanmateix, es vol posar més informació a disposició dels alumnes que estan interessats a iniciar els seus estudis superiors a França.

Protesta dels docents davant el ministre francés

Un grup de docents del Lycée s'ha concentrat al pati del centre aquest matí durant la visita del ministre d'Educació francès, Jean-Michel Blanquer, per protestar contra la reforma de les pensions prevista pel govern veí. Els professors han exhibit una pancarta amb un missatge de rebuig als plans de l'executiu gal que suposa una rebaixa de l'import de les jubilacions que han de percebre i alguns dels participants portaven la boca tapada, dins de les mobilitzacions que estan fent des de fa unes setmanes que s'han concretat en algunes jornades de vaga.

Jean-Michel Blanquer s'ha desplaçat després a l'escola francesa de Ciutat de Valls acompanyat de la ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, on ha assistit a una classe i ha visitat les instal·lacions.Blanquer ha començat l'estada al Principat amb una trobada a primera hora del matí amb el cap de Govern, Xavier Espot, i ha celebrat una reunió de treball amb la ministra d'Educació, Ester Vilarrubla.

Protesta dels docents del Lycée davant el ministre d'Educació francès

Protesta dels docents del Lycée davant el ministre d'Educació francès

tracking