TROBADA

Visita dels experts en violència de gènere i domèstica del Consell d'Europa

Aquesta és la primera reunió que es produeix entre el Govern i la delegació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, junt el secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, han rebut a primera hora d'aquest matí una delegació del grup d'experts sobre la lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica (GREVIO) del Consell d'Europa per tractar els avenços del país sobre la matèria.

El Govern ha destacat "l'aprovació de la Llei per a l'erradicació de la violència de gènere i la violència domèstica (2015) o els protocols d'actuació" entre altres, segons ha explicat en un comunicat.

Andorra, com país que forma part del Conveni d'Istanbul, va rebre un qüestionari per part de GREVIO amb l'objectiu de conìxer les actuacions del Govern en el tema des de 2014 i fins 2017. El febrer de 2019 va estar la data d'entrega de l'informe. La visita de la delegació també té com a finalitat completar el document esmentat i l'actualització del mateix amb les accions dutes a terme fins avui.

Els professionals allargaran la seva estància una jornada més amb l'objectiu de completar les trobades amb altres agents implicats en l'àmbit com són el Servei d'Immigració, el SAAS o el Cos de Policia.

tracking