reportatge

Un quiròfan amable

La reforma del bloc fa que caminar per les sales sigui un viatge per les quatre estacions de l’any pels vinils de les parets. Així mateix, s’han generat dos circuits independents de circulació de persones i material per evitar contaminació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un viatge per les quatre estacions de l’any. Així és caminar pels quiròfans de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell després de la remodelació que es va fer al bloc per adaptar-lo a les normatives internacionals. La reforma va acabar al desembre i va tenir un cost de 300.000 euros i que, entre altres millores, ha servit per generar dos circuits independents per al trànsit de persones i materials. “Tenim un circuit net, pel qual circulen personal i el material net i estèril i un de brut per al material de rebuig de cada quiròfan. D'aquesta manera s'eviten la contaminació i les infeccions a quiròfan”, explicava el doctor Òscar Jiménez. Entre les altres remodelacions dutes a terme, destaca la sectorització de les canonades de gasos medicinals. En aquest sentit, la cap d’Àrea de Serveis Generals del SAAS, Elena Clemente, va indicar que “és un pas molt important perquè abans, si hi havia algun problema amb la distribució del gas, s'havia de parar l'activitat de tots els quiròfans perquè no podíem abastir. Ara cada sala té els seus conductes independents”. D’altra banda, s’ha instal·lat fibra òptica i es col·locaran ordinadors a l’interior dels quiròfans. “La telemedicina és una tendència que s’està imposant i ha arribat a Andorra. La idea és posar monitors dins de les sales d’operació i que, a més, es puguin intercanviar opinions amb professionals d’altres països”, afirmava Clemente. Així mateix, s’ha canviat el revestiment de parets i terra amb vinils normatius amb motius florals se-guint les estacions de l’any, s’ha reorganitzat la zona preoperatòria i s’ha renovat i ampliat els vestidors de l’àrea. Tot i això, la cap d’àrea va apuntar que “queda pendent aconseguir una climatització independent per a cada quiròfan i així optar a una major eficiència energètica”.

Pacients de l'Alt Urgell

Pel que fa al fet que els pacients de l’Alt Urgell siguin atesos al centre, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, té una entrevista pendent amb el seu homòleg espanyol, Salvador Illa. Quant a les pròximes millores de l’hospital, quan acabi la temporada d’hivern començarà la reforma de la cirurgia major ambulatòria i hi ha previstes quatre obres més en els pròxims exercicis que ja es contemplen en els pressupostos.

Un quiròfan amable

tracking