x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
mercat laboral

Mesures per recuperar la competitivitat

El Govern admet que l’augment del salari mínim espanyol pot provocar problemes en les contractacions laborals
El Govern estudia preparar mesures per tal de recuperar la competitivitat del mercat laboral andorrà. Així ho va explicar el ministre de Finances, Eric Jover, al Diari: “És un efecte [l’augment del salari mínim espanyol per sobre de l’andorrà] que pot tenir el seu impacte. Hem de valorar si afecta l’arribada de treballadors i, si és així, prendrem mesures per ajudar les empreses perquè puguin contractar i cobrir les vacants que hi hagi.” Tanmateix, Eric Jover va dir que “les valoracions les hem de fer sobre la base dels salaris nets. No són les mateixes cotitzacions a Andorra que als
  • #12 Sucarrin
    (11/02/20 18:54)

    Si el mínim cada vegada s'aproxima més al meu salari, me adadtare i sire semblant cada vegada més al mínim.

    Respondre
  • #11 Nazaret
    (11/02/20 18:45)

    Tin la meva opinió sobre la oferta i la demanda, i si valen més tres rucs O un de bo. El que té que fer l'empresari és fer un tancament per no souporta alquilers de París.Aixo no se sembla a Lleida ni a Mataró, algu desapareixerà, però potser us sobrarà per poder pagar a gent cualificada un bon sou.

    Respondre
  • #10 Josep
    (11/02/20 16:48)

    El que haurien de fer els treballadors es treballar mes, massa que ens els escoltem.

    Respondre
  • #9 Sebas
    (11/02/20 14:50)

    lluis va dir..
    tens en compte que les empreses han de fer benefici per sobreviure? podem pujar el salari minim a 2000€ si voleu, pero no hi haura cap empresa que ho pugui pagar, excepte l estat.... M agradaria veure en alguna grafica l evolucio dels beneficis empresarials els ultims 15 anys. la meitat de les empreses de hosteleria, restauracio, comerç i pistes andorranes estan "en quiebra tecnica". qualsevol que treballi en banca us ho podra dir. les empreses ja no donen per mes. centreuse amb els lloguers, que es el que esta desfasadissim amb els veins.

    Respondre
  • #8 Neo esclaus
    (11/02/20 14:02)

    Mai recuperarem la competitivitat laboral, estem regulats per la Troika, no podem pujar el sou base sense el consentiment de Europa.

    Respondre
  • #7 LauRA
    (11/02/20 14:02)

    Pero de què co... parleu?? restauració, hotels, comerç... però que la gent jove i amb treballs més qualificats i carreres estan cobrant 1200 euros també! esque ja no estem parlant ni del sector turístic ni res d'això, és en general. A quina gent voleu atraure? si ni la gent del país el vol quedar ja... foteu-vos les piles ja!

    Respondre
  • #6 Joan
    (11/02/20 12:48)

  • #5 lluis
    (11/02/20 12:18)

    El salari mínim hauria d'estar en 1.400 euros per catorze pagues. Així seria un país atractiu per atraure treballadors qüalificats. Andorra ha d'apostar per ser un país de turisme de qüalitat i d'oferir serveis i productes de qüalitat. No un país low cost com ara. Es qüestió de voluntat política.

    Respondre
  • #4 realitat
    (11/02/20 11:50)

    Si el salari mínim és igual o lleugerament superior a Espanya, difícilment pujaran cambrers, botigueres o personal no especialitzat a Andorra. És evident que no compensa. Tenim un greu problema, esperem que el Govern rectifiqui les nimietats que planteja i ho corregeixi a temps.

    Respondre
  • #3 Joc de paraules
    (11/02/20 09:21)

    L'estat de benestar està en fallida, el que no està en fallida és el benestar de l'estat.

    Respondre
Veure’n més
12
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts