reunió institucional

Medi Ambient es mudarà a Ràdio Andorra

Finalment, el ministeri que encapçala Sílvia Calvó serà el que s’ubicarà a l’emblemàtic edifici situat a la parròquia d’Encamp

Medi Ambient es mudarà a Ràdio Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Medi Ambient serà, finalment, el que s'ubicarà a l'emblemàtic edifici de Ràdio Andorra, a la parròquia d'Encamp. Així li ho va fer saber el cap de Govern, Xavier Espot, a la cònsol major, Laura Mas, en la trobada institucional que van mantenir dimecres passat. Així doncs, Mas va dir que "em consta que serà el ministeri de Medi Ambient el que anirà a Ràdio Andorra". Cal recordar que, en els darrers mesos, tot semblava indicar que seria Afers Exteriors el ministeri que s'hi ubicaria, no obstant això, finalment Govern s'ha decantat pel de Medi Ambient de Sílvia Calvó. Encamp sumarà dos ministeris. Laura Mas va confirmar que l’edifici de l’hotel Rosaleda, on s’ha ubicat el ministeri de Cultura, ja està plenament operatiu. En aquest sentit, la cònsol major va explicar que “ja ens hem trobat un dia amb la ministra Riva al Rosaleda”. Un altre dels grans projectes que el Govern té previst fer a la parròquia encampadana és el del Museu de l'Automòbil. Tanmateix, el pressupost del mateix s'ha vist reduït sensiblement amb les esmenes pressupostàries presentades. Però, en la mateixa reunió, Espot va confirmar a Mas que es portaria a terme amb un pressupost més baix. Tot i això, la cònsol major d'Encamp va deixar la porta oberta que el comú acabés participant en la realització d'aquest museu.

Altres temes

En la mateixa reunió, el cap de Govern es va interessar per saber en quin punt estava el concurs internacional per la gestió de les pistes d'esquí del Pas de la Casa-Grau Roig, que actualment té Saetde. Sobre aquest tema, la cònsol major Laura Mas va explicar que ja hi havia un acord per tal de rescindir la concessió actual. Cal recordar que aquest punt és imprescindible per tal de poder abordar la convocatòria del concurs internacional. A partir d'aquí, el calendari que va plantejar Mas per tal d'arribar a la nova concessió es basava en els següents terminis: durant el 2020 calia preparar tots els informes tècnics necessaris per fer el concurs internacional amb totes les garanties i la màxima transparència. Així doncs, la convocatòria hauria de produir-se a finals de la present anualitat, o bé, a molt estirar, a primers de l'any 2021. Un cop convocat, i complint els terminis reglamentaris, durant aquesta anualitat seria quan s'avaluarien les diferents propostes presentades i s'acabaria realitzant l'adjudicació de la nova concessió de les pistes d'esquí. El concessionari que resultés guanyador del concurs, amb tota probabilitat, acabaria començant la seva activitat a les pistes la temporada 2022/2023. Respecte al nou parc que s’ha de fer a Encamp, i que ha de cobrir el buit que deixarà la pèrdua del Prat Gran, Laura Mas va explicar que “ja estem treballant a fer el concurs d’idees”. Mas ja havia dit en reiterades ocasions que el nou parc havia de fer-se amb la complicitat dels veïns i amb diferents aportacions. Pel que fa a les diferents actuacions previstes al Pas de la Casa, Laura Mas va explicar al Diari que "ja ens hem reunit amb l'associació de veïns del Pas i els hem traslladat els projectes". Així, les primeres actuacions seran per embellir la zona del carrer Sant Jordi i la realització d'un parc també al Pas.

Pressupostos, al febrer

Sobre l’aprovació dels pressupostos, Laura Mas va dir que “ja hi estem treballant. És una prioritat tenir els pressupostos i el marc pressupostari per aquest any”. A més a més, la cònsol major va afegir que “tenim previst presentar-los per a l’aprovació el 17 de febrer vinent. Finalment, Mas va reconèixer que el projecte del telefèric a Engolasters no seria imminent i va dir que “durant aquest any concretarem la zona de sortida amb les cessions obligatòries. L’any vinent abordarem l’embelliment de tota la zona d’arribada, i tenim previst poder treure el concurs del telefèric el 2022”.

tracking