Canvis en els conductes d'aire, possible focus de la intoxicació

S’ha descartat la causa alimentària perquè els àpats són compartits amb l’escola andorrana

Canvis en els conductes d'aire, possible focus de la intoxicacióAGÈNCIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La intoxicació a l’escola francesa d’Ordino que es va produir dimarts a la tarda podria haver estat causada pels canvis dels conductes de l’aire que recentment s’havien dut a terme en el centre. Diverses fonts han explicat al Diari que el més probable sigui una qüestió inhalatòria i es descarta que es produís per motius alimentaris a l’hora de dinar, ja que els alumnes de l’escola andorrana també haurien fet ús del mateix àpat, a més que els primers símptomes haurien aparegut anteriorment. L’escola, que ahir va obrir les seves portes amb normalitat, va decidir reubicar els alumnes dels cicles superiors, com també de maternal, que normalment es troben a la planta baixa de l’edifici, lloc on es va produir la intoxicació, passant-los a la planta superior per a poder realitzar amb normalitat les classes. Tot i això, dels 67 alumnes dels cicles superiors, 10 no van presentar-se a l’escola per decisió de les famílies, en cap cas per motius de salut, segons va explicar el ministre portaveu, Eric Jover, en roda de premsa posterior al consell de ministres. Cal recordar que en total van ser 47 alumnes i un adult els qui van patir símptomes d’urticària i mal de cap, tot i que al llarg de la tarda van anar millorant i es va donar l’alta a tots els afectats al considerar que presentaven quadres de salut lleus. A més, Jover també va al·legar que al llarg de la jornada d’ahir no es van detectar nous casos. En la investigació, tot i que a hores d’ara continua oberta, es va decidir prendre mesures preventives amb la neteja exhaustiva i una ventilació en tot l’espai on es creu que hi podria haver situat el focus de la intoxicació, a més de vetar l’entrada a qualsevol alumne o treballador del centre com a mètodes de precaució. També el ministre va explicar que fins i tot s’han analitzat els productes de neteja utilitzats habitualment al centre o si n’hi havia de nous. Els ministeris d’Educació i Ensenyament Superior, el de Salut, la Delegació de l’Ensenyament Francès i la mateixa direcció del centre es reuneixen avui per decidir si mantenen les mesures preventives o si es podran reprendre les classes demà amb normalitat.

ELS FETS

Dimarts a la tarda es va alertar els serveis d’emergència, que es van traslladar fins a l’escola francesa.

Quaranta-set alumnes i un adult van mostrar símptomes d’urticària i mal de cap i tres d’ells van ser traslladats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, tot i que van ser donats d’alta.

La resta d’alumnes van ser atesos al mateix centre educatiu i també van ser donats d’alta al tractar-se d’una situació lleu.

El cos de bombers va inspeccionar la zona i va descartar que es tractés d’una situació tòxica o verinosa que posés en risc la vida dels afectats.

L’escola va obrir ahir les portes amb normalitat tot i que les classes es van reubicar a la planta alta de l’edifci, tancant la zona on podria trobar-se el focus de la intoxicació.

Els responsables es reuneixen avui per decidir si mantenen la prevenció.

tracking