infraestructures

Marsol defensa el telefèric sense la connexió amb l'estació de Pal

­­­La cònsol major reconeix que la segona fase no està tancada i que dependrà de la voluntat del Comú de la Massana i els seus habitants

Marsol defensa el telefèric sense la connexió amb l'estació de Palarxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va afirmar ahir que el projecte del telefèric al Pic de Carroi no depèn de la segona fase, que arribaria fins a l’estació de Pal Arinsal. Marsol va exposar que la voluntat de construir el giny és ferma i que estan “interessats des del primer dia en el projecte”. “Hi ha una voluntat del Comú d'Andorra la Vella de fer el telefèric fins al Pic de Carroi, però la segona fase no està tancada ni molt menys, perquè no depèn de nosaltres, sinó del Comú de la Massana”. Tot i això, va confessar que els agradaria que el tram fins al domini es fes possible perquè la capital esdevindria peu de pistes: “seria perfecte però esperarem que ells considerin que s'ho han de plantejar. El conveni que es va signar en el seu moment, ja fa quatre o cinc anys, parla de la primera fase fins al pic de Carroi, que és la que ara es necessitarà perquè és en la que s’està treballant. Si el comú de la Massana evolucionés i pensés que això ha d'anar tot junt, nosaltres encantats de la vida”. A hores d’ara, hi ha una comissió formada pels dos comuns implicats i el Govern­­­ i la intenció és treure el concurs de la primera fase i, “si evoluciona més enllà, estarem contents”, comentava Marsol.

El plec de bases

Respecte a quan es podria tenir el plec de bases, va expressar que “ja fa dies que el voldria haver tret però les eleccions ens han despistat una mica. No puc donar una data perquè ens falta que el gabinet d'advocats ens ho acabi de revisar tot però confio que en un parell de mesos ho puguem tenir”. Pel que fa a les empreses, la cònsol major va considerar que “necessitaran quatre o cinc mesos perquè és un projecte important i s'hauran de pres­entar estudis de tot nivell. Calculo començar a tenir les propostes cap a finals d'any per presentar-les a informació pública”. Quant a l’adjudicació, va decidir ser prudent i no aventurar-se a dir una data exacta. “Hi haurà molta feina d'anàlisi i molts estudis a fer, a les empreses no els pots donar un mes per fer un estudi geològic, mediambiental o d'impacte. Ara per ara vull fixar-me aquesta data de final d'any, després ja veurem en funció de les observacions i dels ciutadans de la parròquia”, va recalcar­­.

Marxa contra el telefèric

Demà a les 9 del matí hi ha convocada una marxa en contra del projecte que partirà del poble de Sispony i arribarà al pic de Carroi. A la iniciativa s’han sumat Apapma i el PS. “Crec que manifestar-se contra un projecte que no coneixes, que no se sap per on passarà ni si serà un telefèric o un telecabina, és precipitat. Ja hi haurà temps, i el comú escoltarà”, assegurava Marsol. D’altra banda, la campanya que es va dur a terme a la plataforma Change.org va arribar al seu objectiu després de recollir un total de 2.139 signatures. En aquesta línia, Marsol va expressar que “tenim les signatures al comú i les estem analitzant, n’hi ha moltes que són de residents de fora del país”, subratllava.

LA CÒNSOL MANJOR NO VEU AMB BONS ULLS L'APARCAMENT VALIRA PER AL CIRQUE

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va exposar que el nou emplaçament per al Cirque du Soleil no és el que més li convenç. En l’edició del 2020, l’envelat se situarà a l’aparcament Valira i al de l’Illa Carlemany. En aquest sentit, Marsol va exposar que “vam proposar dos o tres llocs i aquest és el que els quadra més. A nosaltres el que més ens agradava era davant de Govern, on esperem que en un futur pròxim hi pugui anar el multifuncional, però encara hi ha el COEX”. Pel que fa al nou emplaçament, va remarcar que “encara no és segur que el Cirque vagi a la Dama de Gel, hi ha moltes possibilitats, però el contracte només serà per un any perquè volem veure com funciona aquella zona i si va igual de bé que l'altre indret. El que sí que he demanat a Govern és que comencem a treballar de seguida en aquesta nova ubicació. És cert que aquest any les dues eleccions ens han condicionat al'hora de buscar de pressa una ubicació i, per tant, volem trobar un emplaçament una mica diferent”. Així mateix, va aprofitar per recordar que “ens vam comprometre que el circ no estaria al Parc Central perquè feia molts anys que hi era i els veïns estaven una mica saturats del sol. Ara tocava una altra zona”.

tracking