política

Dolsa planeja un partit per fer el salt a la política nacional

El cap de l’oposició a Ordino creu que hi ha espai a aprofitar que deixen L’A, terceravia i SDP

Dolsa planeja un partit per fer el salt a la política nacionalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enric Dolsa, l’incombustible polític ordinenc, ja es troba treballant en una nova aventura pel que fa a l’escenari polític, i en aquest cas està sondejant els possibles suports que tindria a les parròquies una alternativa política a Demòcrates i al seu candidat, Xavier Espot, si és que opta a la reelecció, com acostuma a ser normalment. Dolsa ja ha mantingut diversos contactes i els ha manifestat la seva intenció de promoure un partit que ell mateix ha definit de centredreta. La seva principal argumentació és que en l’actualitat no hi ha ningú que pugui fer ombra a Espot i, per tant, hi ha una borsa de vots que es podrien decantar a favor d’un nou partit polític. L’actual cap de l’oposició a Ordino està convençut de les seves possibilitats perquè parteix de la premissa que terceravia no té possibilitats de créixer i que la seva influència queda delimitada a Sant Julià de Lòria, alhora que intueix que Josep Pintat és un polític que destaca per la seva intel·ligència però que ja no té opcions per aspirar a cap de Govern.

Liberals sense futur

Liberals, el seu partit de sempre i sota el qual ha tingut mil batalles polítiques, Dolsa el dona per mort, sense opcions de supervivència després de la fractura interna, la coalició amb el PS sota el paraigua de d’Acord i el pacte de Govern amb Demòcrates i Ciutadans Compromesos. L’excònsol considera que els liberals estan abocats a anar de la mà de DA i que el seu resultat electoral els passarà factura. El mateix pensament li dedica a Progressistes-SDP, amb qui va intentar pactar a les passades eleccions comunals i va rebre com a resposta la negativa de la formació que presideix Jaume Bartumeu. Dolsa està conveçut que pot treure profit de tres partits, que creu que estan en decadència i que no aixecaran el cap i pensa que si suma suports a les parròquies de persones descontentes i d’altres que no se senten identificades amb les opcions actuals, el seu futur partit d’àmbit nacional podria tenir opcions per plantar cara a Espot, erigint-se en alternativa per sobre del PS. Sobta aquest posicionament que, si s’acaba de concretar, no té res a veure amb el suport incondicional que l’empresari ordinenc va donar a Espot en les eleccions generals del mes d’abril, encara que sempre va precisar que no se’l podia relacionar amb DA i que únicament veia Espot com el millor candidat.

UNA EXTENSA TRAJECTÒRIA POLÍTICA

La candidatura XOrdino a les passades comunals ja va representar una sorpresa, encara que els resultats van quedar llunys per arrabassar la victòria al demòcrata Josep Àngel Mortés. Però Dolsa va quedar segon, segons alguns polítics gràcies al suport de famílies tradicionals d’Ordino, especialment de la Cortinada, i d’altres vots de càstig a l’actual equip de govern per afers relacionats amb l’urbanisme. Dolsa mai ha deixat de fer política, des del procés constituent, el seu pas com a baró liberal a Ordino, la seva elecció com a cònsol, la fundació de Cd’O, el suport als liberals que va encapçalar Josep Pintat i, finalment, amb la creació de XOrdino, segons a les comunals.

tracking