Suport del Govern a la víctima d'homofòbia

El secretari d’Estat d’Igualtat, no obstant això, diu que ningú hi ha contactat per reclamar ajut

Suport del Govern a la víctima d'homofòbia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari d’Estat d’Igualtat, Marc Pons, va explicar que des del Govern es brinda tant suport psicològic com legal en casos d’agressions de caràcter homòfob com la que es va produir la matinada de dissabte a diumenge. Pons va explicar que no hi ha cap protocol preestablert, sinó que s’aborda cada cas en funció del tipus d’agressió comesa, ja sigui de tipus físic o psicològic. No obstant això, Pons va dir que “ens n’hem assabentat per la premsa; ningú s’ha posat en contacte amb nosaltres”, amb referència a si la persona agredida o l’associació Diversand s’havien comunicat amb el Govern. El secretari d’Estat va recordar que per tal que des del departament d’Igualtat es pogués actuar, caldria que fos la mateixa persona agredida qui es posés en contacte amb ells; a partir d’aquí el departament estudiaria la millor manera de prestar suport a la víctima. Sobre el cas concret de l’agressió comesa i la denúncia posterior que la víctima va interposar davant de la policia, Marc Pons va dir que “és el primer pas que cal fer”, i va afegir que “és important per poder donar a conèixer aquests casos”. Fonts del departament de policia van confirmar que s’havia cursat la pertinent denúncia diumenge a la tarda per les agressions comeses en una discoteca situada al terme de Santa Coloma. En aquest sentit, les mateixes fonts van dir que no podien donar més informació respecte al cas en qüestió, però que estava en “fase d’investigació”; al tancament de la present edició no constava que s’hagués practicat cap detenció vers els possibles autors de l’agressió i encara estava tot obert.

Els fets

Cal recordar que els fets es van produir durant la matinada de dissabte a diumenge, quan ja a la cua del guarda-roba una noia hauria començat a increpar un jove amb insults com “maricon de merda”. Acte seguit, quan l’agredit va demanar explicacions a la jove, aquesta l’hauria colpejat. Un dels membres de seguretat de la discoteca els va fer sortir de la sala i al carrer van continuar les agressions. La germana de la víctima s’hi va interposar per tal d’evitar que la cosa anés a més i també va resultar agredida. Almenys hi hauria dues persones implicades en l’agressió: la noia en qüestió i la seva parella. Pel que fa a dades més generals, el secretari d’Estat va admetre que no es disposa de dades de la quantitat d’agressions que es produeixen de caràcter homofòbic o LGTBIQfòbic, però tot seguit va dir que “això no vol dir que no se’n produeixin”. Amb relació amb Diversand, Pons va dir que s’hi reuniria dijous vinent, però que la trobada ja estava programada abans que hi hagués aquest cas. En aquest sentit, va dir que “ens reunim amb totes les associacions. Diversand és de nova creació i encara no ens havíem pogut trobar. Entra dins la normalitat institucional”, i va confirmar la trobada per a dijous vinent. Amb referència a les polítiques LGTBIQ que hi ha previstes per al proper any, Pons va confirmar que “hi ha dues dates que són molt importants. El Dia de la LGTBIQfòbia i el Dia de l’orgull; com a Govern hi som presents”.

DETINGUT UN HOME PER UN DELICTE D'AGRESSIÓ SEXUAL

El balanç de detencions que va presentar ahir la policia reflectia un total de 19 persones. Entre els càrrecs que se’ls imputen n’hi ha un contra la salut pública, un per delictes contra el patrimoni, dotze contra la seguretat en el trànsit i cinc per altres delictes. Entre els detinguts hi ha un home no resident, de 23 anys, que presumptament hauria comès un delicte contra la llibertat sexual al Pas de la Casa. No obstant això, fonts policials no han tramès més informació sobre aquest cas. Entre les altres detencions per altres delictes hi ha dos casos de violència en el si de la llar. El primer dels casos és el d’una dona resident, de 34 anys, que està presumptament acusada d’agredir la filla, menor d’edat. Igualment en l’àmbit domèstic, a Sant Julià de Lòria es va detenir un home de 61 anys, acusat de maltractaments. Al Pas de la Casa es va detenir un no resident de 29 anys acusat d’un delicte de contraban de tabac; tenia en el seu poder 1.890 paquets que a preu de mercat equivaldrien a 6.577 euros. També al Pas es va detenir un no resident de 22 anys per delictes contra el patrimoni. Aquest va forçar una porta d’un autobús de la línia regular i després de causar-hi diverses destrosses com, per exemple, a la màquina de validar bitllets, s’hi va quedar a dormir dins. La detenció es va practicar el 6 de gener pels volts de les cinc de la matinada. Una altra de les detencions que es van practicar va ser la d’un no resident de 31 anys, per presumpte ús fraudulent de targeta de crèdit. Hauria gastat 598 euros en diferents establiments de Sant Julià de Lòria d’una targeta que no anava al seu nom. Segons l’informe policial, l’acusat va relatar que havia trobat aquella targeta setmanes abans i que estava domiciliada a un compte dels Estats Units. La alerta va saltar quan va intentar pagar una compra de 65 euros. Finalment, en un aparcament de Soldeu es va detenir un no resident de 22 anys en un control rutinari i se’l va acusar de delictes contra la salut per tenir en el seu poder un total de 0,22 grams d’amfetamina.

Suport del Govern a la víctima d'homofòbia

tracking