Sindicats

L'USdA denuncia amenaces als empleats de la Creu Roja per signar els nous contractes

L'entitat lamenta les declaracions fetes pel sindicat, que assegura que hi ha hagut coaccions per part dels caps d'àrea i del personal adjunt

L'USdA denuncia amenaces als treballadors de la Creu Roja perquè destitueixin

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Sindical d'Andorra (USdA) ha denunciat en un comunicat que el "creixent malestar general" del personal de la Creu Roja és degut a "les contínues amenaces i coaccions per signar els nous contractes que en la seva majoria són il·legals". El sindicat ha assegurat que durant els darrers mesos s'han produït "destitucions obligades" on treballadors han hagut de renunciar a la prima que rebien pel seu càrrec produint-se d'aquesta forma una "situació il·legal". Les amenaces provindrien dels caps d'àrea i del personal adjunt.Segons l'USdA, la Creu Roja voldria utilitzar treballadors de plantilla per cobrir l'activitat voluntària recorrent a la coacció dels empleats iha explicat que a la Creu Roja l'interessa "poder prestar serveis al SAAS i abandonar el seu principal treball com a transport sanitari col·lectiu" per ser menys lucratiu.D'altra banda, l'USdA ha afirmat que són les amistats del cap d'àrea i de l'adjunt de Creu Roja els qui s'ocupen del manteniment dels vehicles. També, ha afegit que els uniformes del personal els proporciona una empresa "en la qual treballa l'adjunt del cap d'àrea, sense comparar diferents pressupostos ni passar per edictes".

La Creu Roja ha emès un comunicat on "lamenta les declaracions" fetes pel sindicat, ja que "malmeten la imatge, afecta als socis, treballadors, voluntaris i totes les persones que confien en la Creu Roja Andorrana". L'entitat afirma que està auditada anyalment per organismes externs, que no exerceix cap activitat amb ànim de lucre i que la finalitat és "donar serveis" i que "els ingressos es reverteixen íntegrament en els mateixos serveis".

tracking