justícia

Una de les nenes del María Moliner només havia anat tres dies a classe

La menor només va coincidir amb el professor de primària durant tres dies i sempre amb la presència de la mestra de suport

Una de les nenes del María Moliner només havia anat tres dies a classeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cas del mestre de l’escola espanyola acusat d’agressions sexuals i tocaments a quatre nenes i un nen del col·legi María Moliner continua sembrant dubtes, en espera que el bolcatge de tota la informació dels aparells tecnològics permeti a la policia fer-se una idea més veraç de les acusacions d’algunes mares. Una dada important que la defensa del docent pensa posar sobre la taula és que la menor que segons i presumptament diu la seva mare va ser víctima del mestre només feia una setmana que estava matriculada a l’escola, de la qual només va anar a classe tres dies lectius.

La nena va estrenar-se com a nova alumna de primària la primera setmana de desembre i només va trepitjar les aules tres dies, quan suposadament, segons la versió de la mare, va ser víctima dels tocaments sexuals, perquè una jornada va ser d’excursió fora del centre, i un altre dels dies no va anar al col·legi. Segons ha pogut saber el Diari, aquesta va ser la mare que va presentar la primera denúncia a la policia i, juntament amb la que va presentar la segona –els uneix una amistat perquè es van conèixer a l’anterior col·legi de les seves filles– van crear un grup de WhatsApp en què s’animava la resta de pares a sumar-se a les denúncies contra el mestre espa­nyol. La justícia hauria de pronunciar-se sobre la culpabilitat o innocència del docent de primària del María Moliner.

Correu electrònic

El seu advocat va lamentar ahir que encara no hagi pogut tenir accés a les denúncies que s’han presentat contra el seu client, algunes enregistrades en àudio i altres en vídeo. Marc Ripoll, el lletrat, va afirmar ahir que per a ell hi ha un total de cinc denúncies i que ningú l’ha informat de la retirada d’algunes. Sí que és cert que la tercera es va anunciar a la policia per via d’un correu electrònic, i en aquell moment se li va donar valor però no hi ha constància si s’ha formalitzat finalment. Ripoll està convençut que la policia no trobarà cap element que pugui involucrar el mestre amb la pornografia infantil, alhora que creu que les declaracions dels pares no són prou contundents i, per aquest motiu, el mestre ha pogut passar el Nadal en llibertat després de l’aute del Tribunal de Corts. Primer es van presentar dues denúncies i el referit e-mail, i quan els fets van sortir als mitjans de comunicació se’n van presentar dues més, entre aquestes la de l’únic nen suposadament víctima dels abusos. La primera de les mares va enregistrar un vídeo –en realitat només és àudio, ja que la càmera enfoca el sostre– en què la menor explica els suposats tocaments, tot i que tant el lletrat com persones que l’han pogut veure admeten que les preguntes de la mare indueixen les respostes de la nena. Es tracta d’un afer realment greu i és important que no quedi cap buit en la investigació, sigui quin sigui el dictamen de la justícia. Els pares del nen, en la seva declaració a la policia, assenyalen que el seu fill explica que quan es desperta a l’aula “el toquen”, una afirmació que Ripoll replica recordant que hi ha quatre mestres en aquell moment a la mateixa sala. Una de les nenes afirma que li agrada que li facin pessigolles en determinada part del seu cos, però segons la defensa del mestre en cap moment menciona el professor. Caldrà veure quina nova afirmació aporta la policia que ara, amb el professor fora de la presó, pot treballar amb menys pressió en el buidatge de la informació de l’ordinador i el telèfon mòbil, una informació que per a l’advocat serà fonamental per a la resolució d’aquest afer que ha portat els companys del mestre a fer una campanya per defensar-lo.

ELOGIS DES DELS ESTATS UNITS

A banda dels antecedents penals, que estan nets, el professor s’havia guanyat una bona reputació allà on havia exercit. Segons subratlla Ripoll, aportarà un certificat de l’escola nord-americana on va treballar abans d’aterrar a Andorra, on se’l defineix com un “professor meravellós, el qualifiquen com un dels millors mestres que han passat per la seva escola”. El Tribunal de Corts va decidir el dia 24 del mes passat atorgar la llibertat provisional al mestre, que havia estat detingut el 10 de desembre. La decisió va ser fruit del recurs interposat per la defensa del docent, de 32 anys i que havia arribat aquest curs al Principat.

tracking