El metge referent arriba a 53.000 persones

El Govern ha aprovat el conveni entre el ministeri de Salut, la CASS i els taxistes per transportar de manera individual els pacients que necessitin anar a l'estranger per realitzar tractaments de radioteràpia

El metge referent arriba a 53.000 personesSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 52.993 persones, xifra que representa un 70% de la població, ja tenen assignat un metge referent segons ha fet saber aquesta tarda el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. El titular de Salut ha fet balanç de la implementació de la via preferent després dels canvis que van entrar en vigor l'1 de gener i ha destacat que el ministeri i la CASS han rebut trucades d'usuaris amb dubtes sobre les moratòries o per informar-se sobre casos concrets. Així mateix, les assignacions han permès detectar que els ciutadans de 21 a 36 anys són el col·lectiu que ha fet menys demandes de metge referent.

El consell de ministres també ha aprovat el conveni de gestió entre el ministeri de Salut, la CASS i els taxistes per desplaçar de manera individual els pacients que necessitin anar a l'estranger per realitzar tractaments que no es poden fer al país, com la radioteràpia. Benazet ha destacat que el servei l'utilitzaran entre 120 i 150 pacients a l'any i que els taxistes aplicaran les tarifes previstes en el conveni, que pagarà la CASS directament i, per tant l'usuari no haurà de costejar res. Les persones que necessitin rebre aquest servei obtindran un llistat amb el contacte dels taxistes que s'han adherit al conveni i hauran de trucar directament al conductor per tal de concretar la recollida.

tracking