La fiscalia mexicana investiga l'andorrà Jordi Segarra per blanqueig de diners

Les autoritats sospiten d'un dipòsit de 36 milions de pesos fet a una empresa del consultor polític que va ser responsable de campanyes electorals del PRI

La fiscalia mexicana investiga l'andorrà Jordi Segarra per blanqueig de dinersArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fiscalia general de la República de Mèxic investiga el consultor andorrà Jordi Segarra Tomás per blanqueig de diners pels moviments bancaris durant els anys que va ser responsable de campanyes electorals del Partit Revolucionari Institucional (PRI), segons informen diversos mitjans d'aquell país. Els fets estan vinculats al dipòsit de 36 milions de pesos que es va fer al compte d'una empresa de Segarra per la compra d'una planta de ferralla que va fer Altos Hornos de México, de la qual eren propietaris Emilio Lozoya, ex director de Pemex, i Alonso Ancira Elizondo.

Els mitjans mexicans assenyalen que la investigació es centra en les discrepàncies que hi ha entre la xifra d'ingressos i els dipòsits que l'empresa de Segarra ha declarat a l'hisenda del país nord-americà i recorden la feina que va fer el consultor en les campanyes electorals de diferents polítics en l'època que Enrique Ochoa liderava el PRI en 2017.

La informació publicada a Mèxic indica que en la investigació contra Segarra figura que entre el 2017 i el 2018 va rebre als seus comptes personals 5,480 milions de pesos de "Comercializadora Prato". Aquesta empresa segons la unitat d'inteligència financera mexicana és una "façana"que en aquells dos anys va tenir dipòsits per import de 116,817 milions de pesos i en el mateix període es van retirar102,442 milions de pesos del compte de Prato entre els quals apareixen pagaments a Jordi Segarra, segons assenyalen els mitjans mexicans.

La informació recollida per la hisenda de Mèxic revela que les transaccions en pesos de Jordi Segarra al país comencen el 2012 quan va retirar d'un compte 326.000 pesos, el 2013 en va rebre 500.000, el 2017 es registra una retirada de 250.000 pesos mil pesos i el 14 de març del 2018 va rebre dos xecs interbancaris de 909.317 "d'un remitent no identificat", expliquen els mitjans mexicans. Els moviments detectats als comptes figurenenviaments de Segarra per valor de 436.471 pesos i dipòsits procedents de l'estranger de 525.614 pesos, realitzats des del 13 de juny al 10 de setembre del 2018, entre d'altres operacions que detalla la premsa mexicana. Els mitjans afegeixen que entre 2015 i 2019 als comptes de l'empresa del consultor andorrà hi consten retirades de diners per valor de més de 5 milions de pesos i dipòsits que superen els2 milions i remarquen que per a la unitat financera mexicana hi ha operacions realitzades amb diferents persones "de les quals no va ser possible identificar quina és la relació que tenen amb Segarra i la seva empresa, motiu pel qual també les considera 'injustificadas'".

tracking