Relleu als comuns

Gili relleva els càrrecs de confiança de DA

La cònsol socialdemòcrata pensa prescindir de tots els càrrecs de confiança de l’equip demòcrata i situarà Cerni Escalé com a secretari general

Gili relleva els càrrecs de confiança de DAANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fer el relleu institucional al capdavant dels comuns pels Sants Innocents és una casualitat, encara que en algunes parròquies continuen pensant que el que va passar ahir era una farsa i que tot continua igual. Però no, ahir es va procedir al relleu a les corporacions segons van sentenciar les urnes el passat 15 de desembre i els actuals cònsols, encara sortints, ho deixaran de ser l’1 de gener, quan es faci oficial el canvi a l’equip de govern local. Òbviament les mirades van estar més fixades a les cases comunes on es veuran cares noves, i en especial Escaldes-Engordany, on alguns dels consellers de l’encara majoria demòcrata no podien dissimular la seva tristesa, mentre que una exhultant Rosa Gili no es va amagar que farà canvis, i, per començar, canvis en els càrrecs de confiança, com l’interventor o el secretari general, l’històric Àngel Grau. No seran els únics. El PS farà neteja a Escaldes i deixarà de comptar també amb els actuals director d’Informàtica, l’assessora d’Urbanisme, la responsable de Circulació, la de Comunicació, la disenyadora gràfica i la fotògrafa. Cap d’ells, però, han estat informats que no seguiran en els seus càrrecs. Gili va dir que vol un equip de confiança i segons ha pogut saber el Diari, compta amb Cerni Escalé per a secretari general. Provinent dels Verds, va formar part del ministeri de Cultura durant la legislatura socialdemòcrata per un període de sis mesos, i després va coordinar l’àrea de relacions institucionals amb el govern de Toni Martí. Potser amb certa ironia, Gili va indicar que estava segura que no es trobaria cap sorpresa en el comú, en un acte que va comptar amb la presència de Toni Martí i del president del grup socialdemòcrata, Pere López.

PER COMENÇAR, AFECTE...

Un altre dels focus d’atenció va ser Sant Julià de Lòria, on Unió Laurediana recupera la vareta de comandament que només va deixar en mans de Laurèdia en Comú durant quatre anys. El futur cònsol, Josep Majoral, va mostrar-se conciliador i va estendre la mà a l’oposició reconeixent amb elegància que Desperta Laurèdia havia fet uns bons resultats electorals i que representa el 40% dels votants, un percentatge genys menyspreable. Majoral va fer una confessió: fa anys havia sommiat que algun cop seria cònsol major de la seva parròquia. Ahir es va despertar per ser-ho en la realitat. Les eleccions deixen un mapa comunal amb quatre dones al capdavant dels comuns, tres d’elles noves, mentre que Conxita Marsol encara el segon mandat amb la prioritat de la separativa de les aigües a Santa Coloma, les travesseres de Riberaygua, el projecte de remodelació de la Rotonda, el nou vial de Doctor Vilanova, l'aparcament de Ciutat de Valls i el telèferic del pic del Carroi, on la cònsol ja es pot preparar per batallar amb una altra d’aquestes plataformes que a Andorra creixen com a bolets. Un altre dels repetidors, Josep Àngel Mortés, va poder comprovar des del minut zero que tindrà en Enric Dolsa una dura oposició, almenys dialèctica, com la que va exercir ahir quan el va advertir que no té la majoria perquè no té el suport del 50% dels electors. Això sí, l’excònsol va ignorar deliberadament que Ordino va sumar només el 25%. El cònsol major electe va tenir paraules d’agraïment per a tots els membres del seu equip i dels consellers presents, amb especial menció als consellers que no repetiran. Laura Mas es planteja la reactivació econòmica d’Encamp, un repte significatiu que ningú ha assolit fins ara, a més de la construcció del nou Prat Gran, l'embelliment del Pas de la Casa i l'acord amb Saetde. La Massana tindrà dues dones al capdavant. Olga Molné té un programa per complir, però no pot deixar en una carpeta el gran nombre de vots en blancs i per tant ha de fer il·lusionar els veïns de la parròquia. Té quatre anys per aconseguir-ho. I a Canillo, per fi la política deixarà l’avorriment d’un comú monocolor per afegir una mica d’atractiu després de vuit anys sense oposició.

Gili relleva els càrrecs de confiança de DA

Gili relleva els càrrecs de confiança de DA

tracking