Joc

Dotze afortunats d'Andorra van comprar els dècims de Ripoll

Marc Rosa, exresident i titular d’una administració de loteria a Ripoll, ja havia portat la sort els anys 2011 i 2012

Dotze afortunats d'Andorra van comprar els dècims de Ripoll

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El número 00750, un dels tercers premis del sorteig de Nadal que es va celebrar a Madrid avui fa tot just una setmana, va regar de milions Catalunya i també va enviar un pessic a Andorra. De fet, va ser notícia perquè un home va comprar en un estanc de Mollerussa 360 dècims del número i avui és un multimilionari (a l’ombra) amb 18 milions d’euros al banc i perquè a Ripoll, que en va distribuir 17 milions més, el titular de l’administració El Trebol va explicar que alguns clients li havien rebutjar el número per “lleig”. Entre ells, un hotel i una associació del Principat, que no va voler identificar. Però Marc Rosa, exresident al país i que des de fa uns anys regenta el negoci de loteria familiar a la capital del Ripollès, ha explicat que ja ha confirmat que hi ha una dotzena d’afortunats al país amb dècims premiats. Paperetes guardonades amb 50.000 euros cada una, així que Andorra ha estat esquitxada amb més de mig milió d’euros.

El sorteig del 2012

No és el primer cop que Marc Rosa porta la fortuna al Principat, on té clients fixos. Va ser notícia el 2012 quan va regar el país amb 1,6 milions fruit d’un quart premi, el 23475, que va deixar 20.000 euros per bitllet jugat. Llavors en va vendre 30 entre antics companys de feina (va treballar durant anys per a una cadena hotelera i de restauració i encara hi manté relacions) i 50 més els va comercialitzar el quiosc El Matiner, de l’avinguda Meritxell. Un any abans, recorda, el mateix quiosc també havia distribuït un cinquè premi procedent de l’administració de Ripoll, tocada per la sort. “Vaig estar onze anys treballant a Andorra, per a la cadena Husa, i conec molta gent de l’hostaleria i sempre me’n demanen”, explica el responsable de l’administració, i ho fan des dels responsables dels negocis als propis treballadors de manera particular. El ja famós 00750 està lligat al municipi català des de fa gairebé 50 anys. No és un número que tingui una sortida fàcil com demostra que algun client l’hagi refusat, demanant un de “més alt”. Afirma que sap segur que una dotzena de dècims van acabar a mans de residents al país perquè els guanyadors s’hi han posat en contacte per explicar-li. Afegeix, però, que potser algun dels dècims ha acabat sent “compartit”. També que n’hi podria haver més. De la seva administració van sortir 34 sèries (340 dècims) d’aquest número i és juntament amb la de Mollerussa la que més va vendre. A Almuñécar (Granada) l’administració que tenia el número difícil també va constatar la dificultat per trobar-li una sortida. I és que és pràcticament una tradició la dificultat per vendre números que comencen amb tants zeros, malgrat que tots són candidats a la grossa “i pot sortir qualsevol cosa”, recorda Rosa. Del total de 40 sèries que tenia a la venda (l’equivalent a 20 milions d’euros) només en van vendre cinc, la resta les va haver de retornar. També es van distribuir cinc milions d’euros en una administració de Pamplona: els afortunats? treballadors del l’ajuntament que acabaven de guanyar l’oposició i que van acudir a demanar-ho. Com el veí de Mollerussa que es va gastar 7.200 euros per endur-se tots els dècims del 00750 que tenia l’estanc del poble. Un home amb un presentiment que va fer fortuna. Malgrat ser un número lleig, el cert és que va deixar afortunats arreu de la geografia espanyola.

Ara, el sorteig del nen

L’administració de Marc Rosa continua en plena voràgine, ara per la imminència d’un altre sorteig rellevant, el del Nen. També hi haurà números d’El Trebol repartits pel Principat. Una administració tocada per la sort: “En nou anys, tres premis de Nadal, està bé”, remarca Rosa conscient que el fet de vendre números guanyadors també fa guanyar públic a l’administració. Encara hi ha qui juga al número afortunat del 2012 i qui sap si amb la trajectòria que ha tingut el 00750 o un de similar acaba guanyant adeptes l’any que ve.

Dotze afortunats d'Andorra van comprar els dècims de Ripoll

tracking