Justícia

El mestre del col·legi María Moliner queda en llibertat

Els magistrats consideren que no hi ha indicis prou sòlids per mantenir la presó provisional decidida per la batlle instructora

El mestre del col·legi María Moliner queda en llibertat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va decidir dimarts al migdia atorgar la llibertat provisional al mestre de l’escola María Moliner acusat de presumptes abusos a alumnes. La decisió és fruit del recurs interposat per la defensa del docent, de 32 anys i que havia arribat aquest curs al Principat, contra la decisió de la batlle instructora del cas de decretar l’empresonament. El que argumenta l’aute judicial és que no hi ha indicis prou sòlids contra l’home per mantenir-lo al centre penitenciari de la Comella. El tribunal únicament li imposa una mesura afegida: no acostar-se al centre educatiu on va treballar fins al dia de la detenció, el 10 de desembre passat. No se li ha imposat cap més mesura restrictiva dels seus moviments i no se li ha retirat el passaport, van assegurar fonts coneixedores de la decisió judicial. La defensa del professor havia fet una nova acció reclamant el seu alliberament aquesta mateixa setmana. Al recurs interposat davant el Tribunal de Corts va sumar una nova demanda, aquest cop davant la mateixa batlle que instrueix el cas, sol·licitant que aixequés la mesura de reclusió. Ho feia adjuntant documentació addicional, com ara un certificat de l’anterior escola on va treballar que acreditava que va fer una feina impecable. La defensa insistia que no hi havia prou elements per sustentar l'acusació.

Investigació i suport

La feina de buidatge dels seus dispositius electrònics –ordinador, telèfon mòbil– és un dels elements clau en la investigació, que continua. Segons fonts properes al cas, aquesta tasca que executen agents de policia especialitzats i que és minuciosa i complexa encara no ha finalitzat i no es preveu que es faci de manera imminent. El resultat de l’anàlisi del material que guardava el mestre als dispositius o el seu historial de recerques es considera determinant per sustentar o no les acusacions dels pares. El suport dels companys d’escola del mestre, que s’havia incorporat al María Moliner com a docent del cicle d’infantil, ha continuat amb noves mostres a través de les xarxes socials. A la campanya engegada el cap de setmana advocant per la presumpció d’innocència i amb el hashtag #estamos contigo es van sumar dimarts al migdia nous missatges. “Hoy más que nunca, no estás solo #estamoscontigo #feliz navidad Esta noche estarás en todas las casas de tu gran familia” era el contingut d’un dels tuits difosos a partir del migdia i al qual també es va sumar novament el perfil de l’escola María Moliner. El director i personal docent de l’escola també han passat per la Batllia com a testimonis. La detenció, fa tot just un parell de setmanes, al mateix centre escolar va provocar sorpresa i consternació a la comunitat educativa. Ni l’escola ni tampoc la conselleria d’Educació espanyola havien tingut constància de les denúncies fins que la policia va acudir al centre. Tanmateix, van recordar que la contractació havia passat tots els filtres i que a l’expedient del docent no hi constava cap situació anòmala. El professor, que havia arribat procedent dels Estats Units, compartia aula amb una ajudant ja que feia classes als alumnes més petits, de tres anys. Una professional que no hauria observat cap conducta irregular. Les denúncies d’almenys quatre famílies –una cinquena mare hauria fet un escrit però després no ho hauria formalitzat en una denúncia pròpiament dita– i que afecten quatre nenes i un nen van motivar la detenció i posterior empresonament del professor, que davant la batlle instructora va defensar la seva innocència. Amb posterioritat, algunes fonts haurien apuntat que una mare hauria influenciat d’altres progenitors per sumar-se a la denúncia, i que hi hauria un parell de famílies disposades a desvincular-se de l’acció. La decisió del Tribunal de Corts evidencia la feblesa dels elements acusatoris recollits fins ara.

tracking