MOBILITAT

Mesures preventives a la Portalada per les precipitacions

La pluja també ha ocasionat talls de circulació a les parròquies d'Escaldes, Canillo i la Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Justícia i Interiorhadeciditreforçar la vigilància a la zona de la Portalada, a la carretera general 1, arran de les intenses pluges que estan afectant el Principat des d'ahir al vespre i que podrien accelerar els moviments de purga natural de la muntanya. Govern ha augmentat al nivell tres de vigilància a la zona, i els efectius de bombers i policia es mantindran les 24 hores per tal de controlar el pas dels vehicles. L'aparcament exterior del Punt de Trobada quedarà tancat a partir de demà, tot i que els usuaris podran utilitzar el pàrquing interior i el centre comercial romandrà obert.

Esllavissades i inundacions

La gran quantitat de pluja registrada en les últimes hores ha provocat nombrosos incidents com la inundació d'una estació transformadora a Andorra la Vella, concretament a la plaça Guillemó, pel que FEDA ha decidit aturar el serveitemporalmenta 150 clients per evitar possibles incidents, tot i que ja ha estat restablert. Les precipitacions també han causat un despreniment que ha obligat el tall de la circulació en ambdós sentits a laCS-240 al seu pas perMontaup que ha quedat normalitzat cap a les tres de la tarda després que els efectius del servei de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX)hagin netejat la via.

A primera del matí també hi ha hagut restriccions per circular al Tarter per una esllavissada que ha obligat a donar pas alternatiu temporalment en aquell punt de la CG-2. A l'avinguda Fiter i Rossell d'Escaldes els problemes han estat per la caiguda de terra i l'acumulació d'aigua a la zona de l'esllavissada de fa unes setmanes, el que ha fet que el COEX hagi hagut de netejar la via i que s'hagi limitat el pas als vehicles durant unes hores. A la parròquia laurediana l'augment del cabal del riu ha inundat el parc infantil del Prat del Senzill i la zona d'aparcament. Tant Mobilitat, bombers com Protecció Civil recomanen molta precaució al volant pels incidents que pugui provocar la pluja.

Les pistes d'esquí també estan patint afectacions arran de les precipitacions. Grandvalira i Ordino Arcalís han informat a través de les xarxessocialsque han tancat les instal·lacionsquees troben en cotes altes, mentre que Vallnord-Pal Arinsal ha comunicat que la carretera deComallemple, que accedeix a l'estació d'Arinsal, està tancada per l'acumulació d'aigua i per perill d'esllavissada.

Una gran quantitat d'aigua acumulada entra pel Prat del Senzill

Inundacions a Sant Julià i una esllavissada a la carretera de Montaup a causa de les precipitacions

El parc infantil del prat del Senzill, a Sant Julià de Lòria, ple d'aigua

Una esllavissada obliga a tallar un carril a El Tarter

Una esllavissada obliga a tallar un carril de la CG-2 al Tarter i la carretera de Montaup

tracking