TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

La CASS suma prop de 20 milions de dèficit

El diferencial entre prestacions i les cotitzacions es dispara i se situa 3,3 punts en negatiu

La CASS suma prop de 20 milions de dèficit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El dèficit de la CASS se situa en 18,2 milions en els primers nou mesos de l’any per l’increment de les despeses de la branca general, que arriben als 117,9 milions davant d’uns ingressos de 99,7 milions, segons la liquidació de comptes que el consell d’administració va fer pública ahir. El balanç del tercer trimestre de l’any revela que les cotitzacions han crescut un 4,1%, però no han estat suficients per cobrir l’augment de les prestacions que s’han hagut d’assumir, que s’han enfilat un 7,4% respecte al global registrat en el mateix període del 2018. El nombre d’assalariats és de 40.034 persones, un 2,3% més que l’any anterior, i el d’autònoms creix un 2,1% fins als 6.616. La branca de jubilació registra un increment d’ingressos d’un 3,5%, amb 109,6 milions de cotitzacions d’assalariats i treballadors per compte propi, i les prestacions en pensions contributives han arribat als 74 milions, un 8,6% més que l’any passat, que genera un superàvit de 35,6 milions d’euros. La xifra de pensionistes arriba a 13.326 persones, que inclouen 11.732 jubilats, el pagament de dotze capitals de jubilació i 3.092 de viduïtat, que suposa que hi ha 3,37 assegurats en actiu per cada beneficiari d’una pensió, segons les dades fetes públiques per la CASS.

La reforma de llei, el problema

El director de comunicació de la Seguretat Social, David Caubet, va confirmar que l’entrada en vigor de la reforma de la Llei de la CASS va causar problemes a l’hora de poder informar els declarants. Aquests problemes a l’hora d’informar van provocar que baixessin les valoracions en l’enquesta de satisfacció que va presentar ahir la parapública. En línies generals, es constata un augment de la satisfacció en l’atenció, i especialment pel que fa a l’empatia, i també que els afiliats encara són reticents a l’hora de fer els tràmits en línia. Les incidències es continuen centrant en el control de les baixes tant per declarant com d’afiliats.

tracking