x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Empreses

La CEA reclama que els autònoms tinguin un representant a la CASS

La patronal argumenta que la majoria de les cotitzacions provenen de les empreses i que s'ha d'ampliar la presència que tenen al consell d'administració de la Seguretat Social
La CEA ha celebrat un esmorzar de Nadal amb la premsa

La CEA reclama que els autònoms tinguin un representant a la CASS

La CEA ha celebrat un esmorzar de Nadal amb la premsa

Twitter
Actualitzada 17/12/2019 a les 12:48
La Confederació Empresarial (CEA) demana una reforma del consell d'administració de la CASS perquè els empresaris puguin tenir un segon representant que escollirien els autònoms, segons han explicat aquest matí en un esmorzar amb la premsa. La patronal al·lega que s'ha d'augmentar la presència que tenen a la Seguretat Social i que sigui la mateixa dels assalariats perquè les empreses aporten la major part de les cotitzacions i els treballadors per compte propi hi han d'estar representats.
La CEA considera que es pot modificar la reglamentació per augmentar la representació empresarial i que s'haurà de definir bé què és un autònom i fixar un sistema perquè escollin el representant a les urnes com es fa ara per triar dos membres dels assalariats, un dels empresaris i un altre dels pensionistes. 

El president del col·lectiu empresarial, Gerard Cadena, s'ha tornat a pronunciar a favor de la construcció d'un aeroport al país, "que portaria més turisme", i ha insistit en la necessitat de fer l'heliport. I de l'anàlisi sobre l'evolució econòmica han destacat que no hi ha "recessió econòmica si no alentiment".  
Etiquetes
  • #4 ciutadana
    (17/12/19 21:11)

  • #3 Roger
    (17/12/19 17:41)

    Els més perjudicats del sistema son els autonoms i està be que tinguin veu i vot a la CASS

    Respondre
  • #2 Autònom
    (17/12/19 14:13)

    Sóc autònom i estic absolutament EN CONTRA. Els autònoms som EMPRESARIS i no cal engreixar la CASS per  representar-nos només per endollar a algu nou fitxatge de la CeA. 

    Respondre
  • #1 Ciutadana
    (17/12/19 14:06)

    Bona notícia, s'hauria de fer de manera immediata! El autònoms estem deixats de la ma de Deu. Quan estàs de baixa perds els diners de la feina programada (sense poder ja recuperar-los, no ingressos res i se't dona una retribució molt per sota de qualsevol assalariat, que encara q estigui de baixa no perd el sou (cosa que em sembla molt bé).

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts