El Govern ajudarà els joves a pagar la fiança del lloguer

Una de les fórmules que es preveuen és subvencionar els dipòsits per arrendar-los

El Govern ajudarà els joves a pagar la fiança per llogar un habitatgeANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, va anunciar que es presentarien abans de quatre mesos les ajudes als joves per tal de facilitar la seva emancipació. El titular d’Afers Socials va fer aquest anunci en la seva compareixença pública ahir, al Consell General, davant de la comissió legislativa de l’àmbit. Filloy va explicar que es treballava en la línia que es poguessin donar ajudes per tal de pagar els dipòsits en el moment de llogar un pis i que “serveixi d’impuls” per a l’emancipació dels joves. Tot i això, el ministre va explicar que no estava tancat el sistema i que caldria fer el reglament per veure qui es podria acollir a aquesta ajuda. Parlant d’habitatge, el ministre va reconèixer que hi havia un problema d’oferta i demanda. Això no obstant, va afirmar que amb la llei de mesures urgents i la pròrroga dels lloguers es guanyava un “valuós temps” per tal de poder fer una planificació en aquesta temàtica. Però, complementàriament, el ministre va afirmar que “cap gran ciutat a Europa ha pogut trobar una solució definitiva” i va afegir que “hem d’aplicar moltes petites solucions, quasi quirúrgiques”, per aconseguir invertir la tendència actual. Com a treballs que estava efectuant el seu ministeri, Filloy va parlar que ja es tenia un esbor­rany de contracte tipus de lloguer, en col·laboració amb l’AGIA, i que un cop definit aquest document unitari es tiraria endavant el registre de contractes de lloguer. Filloy també va posar data a la llei per crear l’Institut Nacional d’Habitatge, que ha d’estar l’any que ve i ha de servir per implantar noves polítiques, com el fons publicoprivat. El ministre va dir que “estem atents” al que acabés succeint a Espanya amb les multes als titulars d’immobles a Andorra. Filloy va admetre que “és cert que quan es desbloquegi podríem tenir un parc d’habitatges relativament important. Però està dins un altre marge de negociació entre Espanya i Europa. Aquesta qüestió la vam analitzar per solucionar la problemàtica habitacional”.

Història social

Una de les principals mesures que va anunciar el ministre Filloy en la seva compareixença va ser la creació de la història social. El titular d’Afers Socials va explicar que era “similar a la història mèdica” i que havia de servir per harmonitzar totes les prestacions que emanen de la Llei d’Afers Socials. A més a més, va destacar que un cop es tingués aquest registre es podria implementar un estudi per tal de poder reduir la cronicitat dels usuaris de les prestacions i poder dur a terme unes polítiques més acurades. No obstant això, Filloy va remarcar que en aquest moment tot just es dissenyava el giny informàtic per fer-ho; també es va comprometre a agilitzar el pla nacional per a la infància, previst per al 2021.

MESURES

1 Col·laboració

Treball conjunt amb els ministres

Filloy va explicar que el seu ministeri estava treballant conjuntament amb el de Salut, Esports, Interior o Funció Pública per escometre els diferents objectius de la legislatura.

2 El sad

Més recursos per garantir el servei

El ministre es va felicitar pels bons resultats que està donant el servei d’assistència a domicili i va dir que es destinarien recursos per arribar a les ràtios.

3 Infraestructura

L’edifici del crei, aquesta legislatura

El Centre Residencial d’Educació Intensiva estarà en funcionament aquesta legislatura. Les obres, que ja es van treure a licitació, són el primer pas per a un centre llargament reivindicat.

4 Una millor societat

Recompensarel voluntariat

Trobar una manera que la societat i les administracions puguin compensar els voluntaris és un altre dels reptes del ministre.

tracking