consternació

Ingressa a presó el mestre acusat d'abusos

El docent del col·legi María Moliner d'Escaldes ha negat tots els fets en la declaració que ha fet a la Batllia

Cinc denúncies contra el mestre acusat d'abusar de nenes de 3 anysFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

El mestre de l'escola espanyola María Moliner d'Escaldes acusat d'abusar d'alumnes de tres anys ha ingressat al centre penitenciari de la Comella poc després de les tres de la tarda. La Batllia ha decretat l'internament a presó després d'escoltar el docent que va ser detingut dimarts i que ha negat tots els fets que se l'han imputat en la declaració judicial.

La detenció i empresonament del mestre tindrà conseqüències administratives al centre educatiu i per això l'ambaixada espanyola ha demanat oficialment al Govern informació sobre les acusacions que s'han imputat al docent i sobre la situació en la qual es troba. Aquesta informació serà tramesa al ministeri d'Educació espanyol seguint la petició que s'ha fet des de Madrid per poder prendre les decisions oportunes, segons han assenyalat des de la legació diplomàtica.

El professor d’infantil ha passat a disposició judicial pels volts del migdia després de restar a les dependències de l'edifici de la policia des de l'arrest al centre educatiu dimarts quan començava la jornada escolar. Contra el mestre s’havien formalitzat fins el dia d’ahir cinc denúncies a la policia per tocaments i altres delictes d’índole sexual contra alumnes de la seva aula d’infantil (de tres anys d’edat). L’ambaixador d’Espanya, Àngel Ros, es va reunir ahir amb el col·lectiu educatiu del centre escolar per demanar que, sense treure importància a la gravetat de les acusacions, intentin mantenir la normalitat dins de la comunitat educativa: “Jo personalment i el director de l’escola hem intentat transmetre el missatge que s’ha de respectar la presumpció d’innocència, alhora que els professors han de seguir treballant amb total normalitat sense cap canvi en el centre.” El diplomàtic va intentar ahir sense èxit posar-se en contacte amb el detingut per informar-li que tenia el dret d’assistència consular, un detall que la policia ja va comunicar al mestre. El professor té 32 anys i va arribar fa tres mesos a Andorra com a interí després de superar un concurs de mèrits i de demostrar que no té antecedents penals. Ros va mostrar-se molt estra­nyat perquè els denunciants van anar directament a la policia i no van informar el director de l’escola perquè adoptés mesures preventives vers la resta d’alumnes. “No sabem quins pares han presentat les denúncies perquè no s’han posat en contacte amb nos­altres”, va lamentar el diplomàtic, que va precisar que en cap cas hi havia indicis del suposat comportament del mestre, que sempre estava acompanyat d’una ajudant “que està destrossada i que no va observar cap actitud estranya”. Algunes famílies del centre van indicar al Diari que estan “molt enfadades, no vam saber res fins que va passar”, i van considerar que des del centre els haurien d’haver informat de la situació. Però des del centre no es van assabentar fins que va ser detingut dimarts, a la una del migdia.

tracking