x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Escola espanyola

El María Moliner no havia rebut informació dels pares sobre els abusos del mestre

La Conselleria Espanyola d'Educació assegura que "no s'havien detectat indicis punibles en l'actuació del docent" al centre
El centre escolar ubicat a Escaldes-Engordany.

Detingut un professor per presumptes abusos sexuals a alumnes

El centre escolar ubicat a Escaldes-Engordany.

Fernando Galindo
Actualitzada 11/12/2019 a les 16:35
La Conselleria Espanyola d'Educació i el col·legi espanyol María Moliner asseguren que hi ha "consternació en la comunitat educativa" arran de la detenció d'un mestre del centre per presumptes abusos sexuals i que no poden fer valoracions per les "gravíssimes acusacions" que hi ha contra ell perquè no tenien ni tenen cap coneixement respecte als fets, segons han fet públic en un comunicat. Les autoritats veïnes indiquen que no havien rebut "cap informació prèvia a la detenció i per part de les famílies, ni de les autoritats andorranes ni de la policia" i que la direcció no coneix els motius de l'arrest, alhora que assenyalen que no constava cap denúncia de les famílies dels infants "ni s'havien detectat indicis punibles en l'actuació del docent". La conselleria i la direcció de l'escola remarquen que la contractació del mestre "presumptament implicat en els fets ha passat tots els filtres exigits per la legislació espanyola, entre els quals el del certificat de delictes de naturalesa sexual".
Els organismes espanyols expliquen que estan en contacte amb el ministeri espanyol per "articular tots els mecanismes necessaris per esclarir els fets" i que al matí s'ha mantingut una trobada informal amb les famílies que han acudit a portar els alumnes al María Moliner. La conselleria i la direcció del col·legi destaquen que tenen "plena confiança en les autoritats policials i judicials andorranes" i que aquesta tarda hi ha un claustre extraordinari al centre.


Detenció al col·legi

El professor de l’escola espanyola María Moliner d’Escaldes-Engordany va ser detingut dimarts per un delicte contra la llibertat sexual, segons van informar fonts oficials de la policia, que van precisar que la investigació està oberta i judicialitzada. Segons ha pogut saber el Diari, es tracta d’un professor d’uns 30 anys que fa poc temps que resideix a Andorra, per la qual cosa els presumptes fets delictius han succeït durant aquest curs escolar 2019-2020. La detenció va tenir lloc pels volts del migdia amb molta discreció per part dels agents per evitar enrenou entre els alumnes, pares i empleats del centre educatiu. El mestre està sent investigat perquè no es tracta d’un sol cas, sinó que hi ha més d’una infant menor d’edat que ha estat objecte dels abusos sexuals per part d’aquest docent. De fet, el mestre va arribar a Andorra fa tres mesos després de superar un concurs de mèrit que obliga a presentar els antecedents penals, per la qual cosa es tracta d’una persona que no tenia antecedents. La detenció va tenir lloc a la una del migdia. Es tracta d’un mestre interí, un funcionari de carrera, que impartia classes a aules d’infantil i de primària, a infants d’entre tres i vuit anys. Diversos pares van denunciar que el mestre estava fent presumptes tocaments i agressions a algunes de les alumnes, totes menors. El director del centre escolar va informar ahir l’ambaixador espanyol, Àngel Ros, que avui té previst reunir-se amb el responsable educatiu per abordar aquesta delicada situació que ha provocat molta preocupació entre els pares.
Etiquetes
  • #4 pol
    (16/12/19 14:16)

    Els pares van veure els tocaments i agressions? Què és una agressió per a ells? Caldria anar amb compte amb tot això abans de criminalitzar algú.

    Respondre
  • #3 Lo la
    (15/12/19 17:19)

    Se tiene que saber la verdad antes de arruinarle la vida alas personas 

    Respondre
  • #2 P.D.
    (11/12/19 20:09)

  • #1 Raph
    (11/12/19 10:34)

    La mare que el va parir!!!!  Espero que no pugui exercir mai mes com a professor!!!

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts