x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Escaldes-Engordany

Els candidats es comprometen a donar poder de decisió a la població

Els candidats es comprometen a donar poder de decisió a la població

Els candidats es comprometen a donar poder de decisió a la població

Els candidats es comprometen a donar poder de decisió a la població

Actualitzada 09/12/2019 a les 17:06
Hi ha diverses propostes que uneixen les quatre candidatures escaldenques que es disputen el consolat el proper 15 de desembre. Fins i tot hi ha consens en un projecte que ja ha quedat en el calaix dels plantejats i mai executats, l’heliport de Tresoles. Tots hi diuen no al programa excepte Unió per Escaldes-Engordany (Liberals més SDP i independents), que ja tenia clar que, si la continuació del projecte depenia de la plataforma veïnal nascuda en contra, ja no calia ni contemplar-ho. Nous mecanismes de participació ciutadana, plans per a la part alta, un bus comunal o iniciatives per ajudar a pal·liar la problemàtica del lloguer uneixen les diferents candidatures. També el fet de destacar la vall del Madriu com una joia de la parròquia que necessita potenciació. Els plans difereixen. Únicament els socialdemòcrates de Rosa Gili i la llista liderada per Higini Martínez-Illescas donen una resposta clara a la qüestió de l’accés rodat: el PS per dir que no i Unió x Escaldes per proposar que els cortalans puguin accedir, prèvia autorització, amb quads elèctrics. En el que hi ha consens és que necessita una major visualització amb una millor senyalització i arranjament de camins. Demòcrates no diu res al programa d’accés però es compromet al “diàleg” amb els cortalans. Quant a les inversions, només la candidatura liderada per Martínez-Illescas aborda projectes concrets d’aquells que pretenen convertir-se en un nou pol d’atracció turística a la parròquia de Caldea: un palau de la música i teatre i la batejada com a Fàbrica de llums, que precisament projectarà imatges de la Vall del Madriu. Allà (la ubicació pensada és l’aparcament d’autobusos del Prat Gran) també es vol instal·lar un centre d’interpretació de la vall, projecte compartit amb el PS. Els candidats es comprometen amb la participació ciutadana i la transparència i la candidatura de Martínez-Illescas és la més concreta, assegurant que, en cas de victòria, farà públiques les despeses de les targetes de crèdit comunals.
  • #7 Pep
    (09/12/19 22:07)

    Lo de DA es un invent en fase de putrefacció. El pordios del UCPA en coalició amb el GAD i amb socialistes que han arreplegat pel camí. Si no es pel poder, ara que els estan deixar de votar i que el Toni i el nen del Suca que van a tiros, ja m'esplicareu que en quedarà 

    Respondre
  • #6 DA bla bla
    (09/12/19 12:35)

    marc va dir..
    Marc, de troll res i menys del ps, preguntals-hi abans de respondre i faltar.

    Respondre
  • #5 marc
    (09/12/19 11:40)

  • #4 Seguim sense veu
    (09/12/19 10:56)

    Màrqueting i bonisme polític en hores baixes ... heu donat veu a tots els grups minoritaris posibles, palataformas, fundacions, feministes, pro avortistes, als joves, Ong's, etc, menys a qui realment l'ha de tenir, el poble. Se us veu el llautó.

    Respondre
  • #3 DA, bla bla bla
    (09/12/19 10:13)

    Si no han escoltat el cap,els socis de govern,el comite etc.. ara volen escoltar al poble....quins hipocrites....quina por de perdre la cadira!!jajajaja

    Respondre
  • #2 titol absurd (pero no)
    (09/12/19 09:56)

    Voler "donar poder de decisió" és admetre que el concepte de democracia està molt diluit.
    Els politics clarament fan campanyes de marketing per guanyar-se unes cadires calentones uns quants anys i poca cosa més.
    Ser consol és ser un delegat de la veu delpoble, no és una figura autoritaria renovable.
    Reflexionem-hi.

    Respondre
  • #1 Romàn
    (09/12/19 08:46)

    Sense una llei de responsabilitat política, el sistema piramidal de poder segueix intacte.

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts