Dolors Carmona, PS

“Si no es connecta amb pistes, no té sentit el telefèric”

Defensa un canvi en la llei electoral per donar més pes a les minories als comuns

“Si no es connecta amb pistes, no té sentit el telefèric”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És just el repartiment actual de les transferències?

No el considero just tenint en compte el nombre d’habitants de la parròquia i tenint en compte que és la capital del país. La senyora Marsol va prendre el compromís de canviar-ho a la llei, però no va aconseguir prou suport i no va anar més enllà.

Cal canviar la Llei electoral per donar més valor a la minoria?

L’actual model en no ser proporcional no és prou representatiu de la ciutadania. Per un vot s’aconsegueix la majoria i portar la gestió del comú. La minoria només controla la gestió i fem aportacions si se’ns demana.

Del mandat de Marsol, què destacaria per bo i què per dolent?

Que hi ha hagut acció i ganes de fer moltes coses seria la part positiva. Però, en canvi, hi ha hagut falta de planificació i precipitació que ens ha portat a sobrecostos i a fer coses sense pla estratègic.

Meritxell continua sent l’eix comercial del Principat?

Amb el nombre d’establiments que hi ha continua sent l’eix principal. Hem de crear sinergies amb Vivand i sumar esforços per tirar endavant projectes conjunts. Meritxell no ha de ser l’únic nucli comercial de la parròquia.

Què s’ha de fer a The Cloud?

Ens hem de seure i que el comú lideri un punt de trobada amb Govern per buscar un projecte conjunt que doni resposta tant a Andorra Telecom com a les necessitats dels ciutadans.

Quin és el seu projecte estrella?

De projectes n’hi ha molts. Pel que fa a gestió el que volem és un comú obert on la participació i la transparència estigui present en qualsevol de les nostres accions.

Té solució el problema de l’habitatge a la capital?

No hi ha una solució, són moltes alhora. El que intentarem és promocionar més pisos socials, facilitar les rehabilitacions d’edificis per posar més pisos de lloguer al mercat i facilitar als privats que els posin en lloguer. I cal tenir tota la informació sobre si els pisos estan habitats o no.

Ha de continuar el Cirque du Soleil? On s’ha d’ubicar?

Vostè em fa aquesta pregunta perquè el Cirque és l’única activitat turística de ressò que s’està fent. Ha estat un referent en l’àmbit turístic però n’hi pot haver altres. Hem de buscar un espai que no condicioni l’estacionament.

S’ha de fer el telefèric al Carroi?

Si es fa i no va més enllà del Car­roi aquest telefèric té poc sentit. Fer una despesa tan importat si no es connecta el telefèric amb pistes no té gaire sentit.

Què proposa a Santa Coloma?

Igual que el centre històric és un referent de la parròquia que hem de valorar, Santa Coloma és un nucli que s’ha de revifar.

En persona

Nom: Maria Dolors Carmona Filella Professió: mestra Edat: 60 anys Experiència política prèvia: consellera del comú d’Andorra la Vella Estat civil: casada Fills: un noi i una noia

tracking