Conxita Marsol, En Comú

“En quatre anys no es pot fer el que no s'ha fet en vint”

Considera necessari el telefèric al Carroi perquè la parròquia tingui un atractiu turístic

“En quatre anys no es pot fer el que no s'ha fet en vint”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És just el repartiment actual de les transferències?

No el considero just. És una lluita que he tingut aquests quatre anys amb el Consell i el Govern. Pels serveis que donem i la població que tenim necessitem tenir més transferències. Em vaig quedar sola defensant que els habitants valen més que el territori.

Cal canviar la Llei electoral per donar més valor a la minoria?

De canviar el sistema se’n pot parlar i hi ha coses a modificar. Però és més important fer prevaldre la governabilitat dels comuns i treballar quatre anys que donar més protagonisme a les minories.

Del seu mandat, què destacaria per bo i què per dolent?

Per bo, la gran transformació que hem fet a la parròquia i haver-la pogut fer reduint el deute que havíem heretat. La parròquia ara genera il·lusió i confiança. Per dolent? M’hauria agradat haver actuat a molts més llocs, però en quatre anys no es pot fer el que no s’ha fet en vint.

Meritxell continua sent l’eix comercial del Principat?

És important haver aconseguit la unió dels dos eixos, perquè els turistes no entenen de barreres territorials. L’important és que es vegi una continuïtat al centre comercial del país, però a Andorra la Vella tenim més establiments que a Escaldes-Engordany.

Què s’ha de fer a The Cloud?

Vam tenir un gran problema quan el Govern no va fer The Cloud i els tres anys d’obres ens van perjudicar molt. I Andorra la Vella necessita una compensació que passa perquè quedi majoritàriament com a espai públic.

Quin és el seu projecte estrella?

Per a mi tots els projectes són estrella perquè cadascun és necessari per a la parròquia.

Té solució el problema de l’habitatge a la capital?

El problema de l’habitatge és nacional, no només d’Andorra la Vella. Només entrar al comú posarem un terreny a disposició del Govern per fer-hi habitatge a preu regulat. I si hem de posar dos ter­renys, els posarem.

Ha de continuar el Cirque du Soleil? On s’ha d’ubicar?

No soc partidària ni de continuar ni que no continuï. Sí que hi ha d’haver un atractiu turístic com el Cirque ja que ha funcionat. Però el que sí que s’ha de construir és un espai multifuncional.

S’ha de fer el telefèric al Carroi?

Sí. La ciutadania ha arribat a un nivell de maduresa per veure que és necessari un atractiu turístic d’aquest nivell perquè som l’única parròquia que no en té cap.

Què proposa a Santa Coloma?

Som el comú que hem treballat més per Santa Coloma i continuarem treballant per Santa Coloma.

En persona

Nom complet: Conxita Marsol Riart Professió: advocada Edat: 59 anys Experiència política prèvia: consellera general, ministra i cònsol major Estat civil: casada Fills: una

tracking