Emi Matarrodona, Terceravia

“La ciutadania no vol aquell 'vaig per lliure' de Marsol”

És partidària de l'edifici multifuncional i creu que amb la despesa en carpes ja s'hauria pagat.

“La ciutadania no vol aquell 'vaig per lliure' de Marsol”TERCERAVIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És just el repartiment actual de les transferències?

Just o no, Andorra la Vella, tant per habitants com per construcció, té una despesa molt més elevada. Cal veure si amb els actuals recursos és suficient o no.

Cal canviar la Llei electoral per donar més valor a la minoria?

A les minories se les ha d’escoltar, però de veritat, no de mentida. El sistema electoral ha anat bé fins ara. Hi ha qui es queixa perquè no mana, però quan mani probablement no ho farà.

Del mandat de Marsol què destacaria per bo i què per dolent?

Per bo, li haig de reconèixer el mural que va fer darrere el comú i segurament algunes coses més. Però la ciutadania el que no vol és aquell vaig per lliure de Marsol i no saber veure les necessitats de calaix de la ciutadania. No pot ser que un ascensor de la plaça del Poble estigui parat un mes. I les obres tan importants fetes s’haurien de sotmetre a consulta.

Meritxell continua sent l’eix comercial del Principat?

Està repartit amb Vivand. A la part d’Andorra Telecom també hi ha gent. Però a la part alta, costa. Posant més accessos des de Prat de la Creu milloraria.

Què s’ha de fer al The Cloud?

El terreny és del Govern i s’hi ha de negociar per qualsevol cosa que s’hi vulgui fer. Si el Govern hi vol fer un edifici serà tot molt diferent.

Quin és el seu projecte estrella?

L’edifici multifuncional. I on ubicar-lo i per què està per veure. El que no podem fer és posar carpes amunt i avall. Si suméssim els diners que ens hem gastat en carpes ja en tindríem un.

Té solució el problema de l’habitatge a la capital?

Estem molt tocats per aquest problema. Fa 33 anys que treballo al comú i sempre en propietat i inquilinat, i crec que hi ha solucions. S’ha d’ajudar els propietaris de pisos de lloguer i a partir d’aquí treballar amb el Govern. I acabar d’endreçar les dades.

Ha de continuar el Cirque du Soleil? On s’ha d’ubicar?

És una llàstima no poder canviar el Cirque, no podem estar sempre amb el mateix. I, com deia, s’ha de fer l’edifici multifuncional.

S’ha de fer el telefèric a Carroi?

Abans de res, s’ha de sotmetre a una consulta perquè és un giny de cert compromís. Necessitem informes d’impacte ambiental i d’impacte econòmic.

Què proposa a Santa Coloma?

S’ha de reactivar en l’àmbit econòmic i la separativa s’ha d’acabar. Santa Coloma és molt plana, hi toca molt el sol i permet fires petites. I cal impulsar la botiga de barri.

En persona

Nom complet: Emi Matarrodona Corretja

Professió: treballadora de l’administració pública

Edat: 59 anys

Experiència política prèvia: candidata de terceravia a les eleccions generals del 2015

Fills: una

tracking