Higini Martínez-Illescas, Unió x Escaldes-Engordany

“L'habitatge és un tema d'emergència”

El cap de llita proposa dos nous projectes per atreure turistes i ampliar l'oferta d'oci

“L'habitatge és un tema d'emergència”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llista liberal és la prova de les febleses del pacte de Govern?

Si hi ha alguna feblesa és la de DA, la nostra no és cap feblesa, tot el contrari, és una demostració que podem i sabem fer llista, programa i projecte.

Per què l’elector els ha de triar a vostès per davant de la resta?

El nostre és un programa que il·lusiona molt. Un dels pilars són els aspectes socials, estem molt preocupats pel tema de l’habitatge. També entenem que la parròquia s’ha de dinamitzar.

Què creu que necessita Escaldes que ara no té?

Crec que no ens hem de conformar, necessitem nous motors que dinamitzin la parròquia, que donin al turista noves opcions per venir a la parròquia i al país. Tenim dos grans projectes: un palau de la música i teatre, la ubicació idònia del qual seria al pàrquing del costat del Museu Thyssen, i una fàbrica de llum, un projecte inspirat en l’Atelier des Lumières de París, i un recinte que el podria acollir seria el pàrquing d’autobusos del Prat Gran.

S’ha de fer l’heliport a les Tresoles?

No ho hem posat ni al programa, per nosaltres ja és un tema tancat quan DA ja va dir que no es faria si no rebia el sí de la plataforma antiheliport, i evidentment mai dirà que sí.

Què en pensa del model de desenvolupament urbanístic del Clot d’Emprivat?

Pensem que la cessió ha de ser més d’un 15% en espais verds, i penso que ha de ser el comú el que decideixi què hi ha d’anar perquè ara mateix és el privat. Un altre error és no tipificar els edificis com a singulars, són edificis amb terrasses i això genera impacte visual.

Escaldes també ha d’impulsar iniciatives d’habitatge per solucionar la problemàtica actual?

Treballarem de valent amb el Govern per trobar solucions. És el comú qui té terrenys per poder fer habitatges i sense sobrepassar la Llei de competències i transferències farem el possible per posar fil a l’agulla i com abans millor perquè és un tema d’emergència.

La relació amb Andorra la Vella ha de ser més estreta?

Totalment. Ara mateix Escaldes o Andorra la Vella contracten un espectacle de carrer i hi ha una frontera que no es passa mai, el carrer de la Unió, i això és trist. Seria lògic mancomunar serveis.

La zona per a vianants de Vivand és un èxit, és millorable o s’hauria d’eliminar?

És evident que ens ha aportat molt però també s’han de corregir coses, la il·luminació és deficient, els punts d’informació digitals que ens va prometre aquest govern comunal no hi són...

El Madriu ha de tenir accés rodat?

Proposem un accés rodat per a vehicles elèctrics tipus quad per a cortalans. Perquè el que no pot ser és que si han de pujar una pedra ho hagin de fer en helicòpter.

Els residents han de poder votar a les comunals?

És un debat llarg i complex. Penso que la gent que viu durant uns anys aquí hi ha d’estar implicada i d’alguna forma aquest debat s’ha de posar sobre la taula.

En persona

Nom complet: Higini Martínez-Illescas Bermejo Professió: empresari Edat: 53 anys Experiència política prèvia: conseller de comú durant vuit mesos Estat civil: casat Fills: un fill i una filla

tracking