TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Joan Travesset, Units pel Canvi

“Volem una avinguda de Canòlich només per a vianants”

Aposten per fer més agradable Sant Julià per incentivar la vida de carrer

“Volem una avinguda de Canòlich només per a vianants”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Naturlandia és un problema per als pressupostos, com farà front a la situació?

Plantegem fer un diagnòstic de la situació i revisar què s’hi fa, conservant els llocs de feina. Un cop fet, impulsar una nova direcció i evitar els projectes faraònics. Això sí, si hi ha inversors privats amb idees i capital per sumar atractiu al parc, hi estem oberts.

Res de tirolina, doncs?

No t’he dit el nom, però em referia a això. No ens podem permetre el luxe de seguir endeutant el comú, sobretot perquè volem embellir la resta de pobles de la parròquia perquè la gent hi estigui a gust.

Té el mateix punt de vista pel que fa al ràfting?

El ràfting no l’hem acabat d’entendre perquè la capital i Escaldes se’n van desentendre i perquè FEDA tampoc va aportar els elements en positiu que caldria. No li veiem futur.

Què proposen per revitalitzar la parròquia?

Embellir-la i, sobretot, revisar totes les infraestructures. El centre esportiu, per exemple, pateix certa deixadesa. També volem crear una piscina exterior que fa temps que es reivindica.

I per atreure els turistes?

Volem atreure la iniciativa privada al centre i veure quines sinergies es creen. Serem al costat dels botiguers. A més, si fem Sant Julià més agradable la gent sortirà més al carrer i s’aturarà a les botigues.

El comú arrossega un gran deute: estalvi o inversió?

Som conscients que el comú sortint ha reduït molt el deute, però no ha invertit en la parròquia i això ha de canviar.

Què destaca del seu programa?

Tenim al cap fer créixer la participació a través de les consultes populars i la vida cultural. En aquest sentit, volem convertir part de l’avinguda Verge de Canòlich en zona de vianants i sumar-hi zones verdes per donar sensació de campus. A banda, si el pressupost ho permet, volem construir una residència d’estudiants.

Com planteja abordar la problemàtica de l’habitatge?

Creiem que s’han d’eliminar les diferències socials, però el comú per si sol, amb el seu presupost, no ho pot fer. Cal col·laboració publicoprivada i no hi ha una sola fórmula.

Què és el primer que farà si és escollit?

Copsar l’estat d’ànim del funcionariat i, després, revisar l’estat de tots els pobles de Sant Julià.

Acceptaria l’heliport nacional a Sant Julià?

Al centre de Sant Julià, no. No me’n sento capaç. Als voltants s’hauria de considerar on.

En persona

Nom complet: Joan Travesset i Grau Professió: autònom Edat: 63 anys Experiència política prèvia: conseller general Estat civil: casat Fills: 2

tracking