Tots els policies veuran augmentat el salari

El Govern aprova el reglament d’especialitats, amb primes que van dels 50 als 175 euros

La policia deté una dona acusada de robar en set pisosARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els membres de la policia, menys la direcció, veuran augmentat el sou a partir del febrer de l’any vinent, quan està previst que entri en vigor el reglament que regularà les especialitats del cos que va ser aprovat ahir pel Govern. L’increment serà de 50 euros als agents menys especialitzats i de 175 per als que tinguin un nivell més alt d’especialització. L’afectació econòmica en el capítol de despeses de personal als pressupostos de l’Estat serà de 300.000 euros anuals. El titular de la cartera de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, que va comparèixer a la roda de premsa posterior al consell de ministres conjuntament amb el portaveu del Govern, Eric Jover, va explicar que es crearan cinc nivells d’especialització. Al bàsic hi haurà quatre grups i l’increment de sou serà de 50 euros. Al mitjà, amb 18 grups diferents, l’augment serà de 90 euros; a l’alt, amb dos grups, de 125 euros, i al superior, amb tres grups, de 175 euros. Al cinquè nivell, el de responsabilitat, hi haurà tres grups que rebran una prima de 125, 135 i 175 euros, respectivament. Rossell va indicar que la proposta compta amb els suports dels sindicats i del consell de la policia, que va emetre un informe favorable, i que les primes s’han fixat seguint criteris de proporcionalitat i que van baixant segons puja el grau d’especialitat. Preguntat pel fet que aquesta pujada general podria ser vista com “un cafè per a tots”, el ministre va dir que “pot fer la sensació que sí, però no ho és”. El fet és que el reglament considera una especialitat, per exemple, fer patrulles, una tasca normal i habitual en un agent de policia. “És una qüestió de concepte [considerar si patrullar és una especialitat]”, va dir el ministre al respecte, que va recordar que la prima la rebran agents, subagents, oficials, sotsoficials i comandaments. Rossell va afegir que el reglament d’especialització de la policia suposarà “una major professionalització del cos i els seus membres, i un millor reconeixement”. El ministre va avançar que l’any vinent es treballarà per elaborar el reglament de formació, inclòs dins la Llei del cos de policia, que s’adequarà a les categories marcades i que buscarà una major especialització dels agents. El Govern també va aprovar ahir el reglament sobre les particularitats i les funcions dels policies auxiliars. L’executiu té previst treure un edicte l’any que ve per dotar el cos de cinc places de policies auxiliars per assignar-los a funcions administratives. Rossell va explicar que també poden ser requerits per la direcció en cas d’urgència, sempre que siguin tasques exemptes de risc. Cal recordar que els policies auxiliars no disposen de la condició d’agents de l’autoritat.

Fuga de la presó de la Comella

El ministre de Justícia i Interior, qüestionat per la fuga del pres de la Comella del 29 d’octubre, va optar per no donar cap explicació en espera que es resolguin els expedients oberts a tres funcionaris del centre penitenciari. Tampoc va voler valorar si les responsabilitats s’haurien d’ampliar a la direcció d’Institucions Penitenciàries o al mateix ministeri. “Es decidirà a partir de l’auditoria externa”, va indicar.

HI HAURÀ UNA ROTONDA AL PUNT DE TROBADA

El consell de ministres va aprovar ahir el conveni per poder tirar endavant una nova rotonda a la CG-1 a la zona de la Borda Sabaté, entre les rotondes de la Riberola i l’EDAR, i a les proximitats del centre comercial Punt de Trobada. L’entesa, entre el Govern, el comú de Sant Julià de Lòria i la propietat del terreny, estableix que aquesta última part cedeix de manera gratuïta i de perpetuïtat a l’executiu la parcel·la on s’ubicarà la futura rotonda. Segons va explicar el portaveu, Eric Jover, el fet que hi hagi una partida pressupostària a tal efecte en els comptes d’enguany permetrà convocar al més aviat possible el concurs de redacció del projecte. També hi ha una partida als pressupostos del 2020 que permetrà executar una obra que de moment no té una estimació per estar acabada. La separació de les dues rotondes actuals és 1,8 quilòmetres.

tracking