Josep Majoral, Unió Laurediana

“Tirolina sí, tirolina no, de moment no em posicionaré”

Vol estudiar totes les propostes i possibilitats per al Parc abans de prendre decisions

“Tirolina sí, tirolina no, de moment no em posicionaré”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Naturlandia és un llast per als pressupostos de la parròquia. Com planteja solucionar-ho?

No sé si és un llast [...], perquè sembla ser que el parc ja funciona per si sol. Abans de parlar, m’agradaria tenir clara la situació. Cal fer una anàlisi detinguda de la gestió i les activitats que s’hi realitzen per prendre decisions amb criteri i serietat.

I què en pensa del projecte de la tirolina?

Tirolina sí, tirolina no, no em posicionaré. El que és evident és que el projecte de Naturlandia ha de ser viu, en el sentit que s’hi han d’anar aportant noves activitats. Estic obert a escoltar les propostes que hi pugui haver i sé que n’hi ha.

Suposo que em dirà el mateix sobre el ràfting.

Exacte. És una de les activitats que volia impulsar el comú actual i ha estat problemàtica. Tot apunta que no hi ha cabal suficient, però tota proposta, sigui esportiva o cultural, s’ha d’analitzar i si suma tirar-la endavant.

Què proposen per revitalitzar la parròquia?

Posem el focus en la transparència i la implicació ciutadana. El que volem és impulsar l’educació, tenim aquí la universitat, i seguir apostant perquè aquesta sigui una parròquia cultural que abraci tot el sistema educatiu. També tenim projectes relacionats amb l’economia circular i el comerç de quilòmetre zero.

I pel que fa als turistes, com fer que s’aturin?

Proposem que el comú generi activitats, com poden ser les fires, que en el passat se’n feien moltes. Es poden recuperar projectes, però també cal generar noves idees.

Amb uns pressupostos endeutats, opten per l’estalvi o la inversió?

S’ha de trobar un equilibri. Tot apunta que el comú actual ha rebaixat molt el deute, però hem de continuar endavant.

Què destacaria del seu programa?

Primer, implicar la ciutadania perquè faci propostes d’embelliment i després fer un concurs obert perquè esculli. També volem comptar amb un equip de professionals que ens guiï en aquest sentit.

L’habitatge s’ha convertit en un problema a Sant Julià.

El que diem al programa és que implicarem tots els actors en joc. També proposem que el 10% que els constructors han d’aportar al comú no l’entreguin, sinó que el posin en lloguer a un preu accessible per als veïns.

Si resulta escollit, què és el primer que farà?

Primer, entrar i situar-nos. Després, fer-nos càrrec dels dossiers més complexos, que entenc que són la problemàtica de la Portalada i Naturlandia.

Estaria disposat a acceptar la instal·lació de l’heliport nacional a la parròquia?

No és una qüestió de si accepto o no accepto. Govern hauria de ser valent i, si aquesta infraestructura és necessària, té els mecanismes i els mitjans per construir-lo allà on consideri. No soc una persona que m’oposi a alguna cosa per oposar-m’hi, cal veure el projecte, les molèsties que genera... Però tampoc estic disposat a acceptar-lo només perquè m’ho demana Govern.

En persona

Nom complet: Josep Majoral Obiols Professió: tècnic superior en energies Edat: 43 anys Experiència política prèvia: conseller general i del comú Estat civil: casat Fills: 2

tracking