Proposta per unir el telefèric i l'espai multiús

La candidata a la reelecció aposta per construir les dues infraestructures juntes a la plaça de braus que hi ha davant de l’edifici de Govern

Proposta per unir el telefèric i l'espai multiúsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’actual cònsol major d’Andorra la Vella i candidata a la reelecció per En Comú, Conxita Marsol, vol integrar el telefèric fins al pic de Carroi al recinte multifuncional a la plaça de braus, el terreny que hi ha just davant de l’edifici administratiu de Govern. El projecte permetria que la construcció de l’espai multifuncional –del qual es parla des de fa anys– tirés endavant en un terreny cèntric i, alhora, tindria un plus d’interès per ser l’entrada del telefèric, un altre projecte que fa anys que està sobre la taula i que Marsol té clar que vol que sigui una realitat. La intenció de la candidatura s’avança en un vídeo promocional que indica que “molt a prop de l’edifici administratiu s’està negociant la construcció d’un centre multifuncional”. La ubicació en qüestió ja ha estat proposada a l’executiu, que veu de bon ull tant el lloc com la iniciativa. De fet, segons ha pogut saber el Diari, és a hores d’ara el projecte amb el qual treballen i malgrat que no està totalment tancat està molt avançat. L’acord de construir-ho en un mateix edifici no canviaria la manera de dur a terme el projecte. És a dir, el telefèric de Carroi seguirà sent un projecte del comú, que en cas de seguir governat per Marsol convocaria el concurs públics després de les eleccions. Un dels aspirants, com ja va avançar aquest rotatiu el mes de juny, és Joan Viladomat. Una part del terreny en qüestió és propietat d’un privat i el Govern el té llogat. L’altre està cedit a la corporació comunal, de manera que en cas de construir-hi, el comú podria fer una cessió de ter­reny al propietari. La fórmula jurídica exacta que s’hauria de dur a terme encara està per determinar.

Punt d’atracció turística

La idea és que la construcció de l’edifici multifuncional al centre de la capital proporcioni una bona ubicació per dur a terme esdeveniments com el Cirque du Soleil sense necessitat de perdre places d’aparcament. El fet d’oferir l’entrada al telefèric fins al Carroi proporcionaria, a més, un punt d’atracció turística. De fet, el projecte preveu, a part del giny, un mirador i un centre d’oci amb activitats i restaurants de diferents tipus. Un tercer actor necessari per dur a terme la iniciativa és l’empresa Doppelmayr, que ja ha deixat clara la seva intenció de participar-hi. De fet, el seu projecte global inclou una segona part que connectaria el pic de Carroi amb l’estació de Pal a l’altura del pla de la Cot, de manera que un cop finalitzada tota la construcció es podria arribar en dotze minuts del centre de la capital a les pistes massanenques. El que no ha transcendit, fins ara, és el cost global de la infraestructura, que s’encariria en cas de tirar endavant aquesta segona part per les dificultats orogràfiques de la connexió. Amb tot, el projecte complet és un somni per a la capital, ja que convertiria Andorra la Vella en peu de pistes.

EL COMÚ NECESSITA EL PERMÍS DE LA MASSANA PER TIRAR-HO ENDAVANT

El projecte de construcció del telefèric que ha de connectar amb el pic de Carroi només es pot dur a terme amb el permís de la corporació massanenca, ja que el projecte afecta el seu territori. Tant si s’acaba optant pel projecte de telefèric fins a Carroi, com si s’acaba plantejant el que arribaria fins al pla de la Cot, és necessari que el comú de la Massana doni suport a la iniciativa. En principi, es pressuposa que el permís massanenc hauria de ser un mer tràmit malgrat que cal tenir en compte el trencament de Vallnord i l’entrada de l’estació d’Arcalís dins de l’estructura de Grandvalira. En tot cas, la corporació d’Andorra la Vella també necessitarà el suport de l’executiu per tirar endavant el giny. En aquest darrer cas ja és del tot clar que el Govern hi donarà suport, tenint en compte que la primera opció que tenen sobre la taula és integrar el telefèric amb el recinte multifuncional en el terreny que hi ha just davant de l’edifici administratiu. Tampoc no es pot passar per alt que la formació actual del Govern, amb membres de DA, L’A i també de CC, s’ha traslladat també a la candidatura d’Andorra la Vella encapçalada per Conxita Marsol i que integra també membres d’SDP.

tracking