x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sistema financer

La Batllia decreta la cessació de pagaments i fallida d'Assegurances Generals

L'Autoritat Financera Andorrana (AFA) es converteix en administrador judicial i el director de l'entitat ha afirmat que la situació de l'asseguradora "era pitjor del que esperàvem"
El futur d'Assegurances Generals continua sent incert.

Assegurances Generals, pendent de la justícia

Assegurances Generals està en fallida i cessació de pagaments

Actualitzada 04/12/2019 a les 16:44
La Batllia va decretar dilluns la cessació de pagaments i fallida d'Assegurances Generals atenent la petició presentada per l'Autoritat Financera Andorrana (AFA) el 17 d'octubre passat on argumentava la impossibilitat de l'entitat de fer als deutes exigibles i pretenia amb la mesura protegir els interessos dels clients assegurats. L'aute judicial publicat al BOPA nomena l'AFA com a administrador judicial perquè procedeixi a efectuar les operacions previstes per la llei en casos de fallida i "l’ha autoritzat a realitzar quantes actuacions cregui necessàries per a la continuació de l’activitat per considerar que aquesta no es pot parar de manera absoluta", segons informa l'AFA. 
La mesura judicial autoritza l'ens financer "a no renovar les pòlisses d’assegurança que arriben a venciment, amb els corresponents preavisos, segons clàusules corresponents dels contractes" i estableix "travar embargament sobres els béns i drets del patrimoni, titularitat de Assegurances Generals prop dels registres dels Notaris, entitats bancàries i el Govern".

El director de l'AFA, Ramon López, ha explicat que l'ens assumeix l'administració concursal per fer de manera ordenada la liquidació de la societat i ha manifestat que la situació de la companyia "era pitjor del que esperàvem trobar", en una compareixença davant la premsa. López ha afirmat que els contractes de vida inversió "no estan garantits" i respecte els de no vida, s'ha remès al decret de Govern que garanteix la cobertura des d'1 d'octubre, i per als anteriors caldrà que es personin com a creditors. La quantitat de pòlisses afectades en vida pot estar entre 280 i 400, mentre que en no vida girarà entorn a les 9.100. López ha assenyalat que aquestes dades són aproximades atès que els documents d'AGA "no presenten una imatge fidel de la societat" i que el procés de liquidació de l'asseguradora pot durar "entre 3 i 5 anys" per la referència que hi ha de procediments similars.
  • #7 Xavier
    (04/12/19 23:20)

    Quan fa 4 anys la mateixa empresa financera on un ministre era alt responsable et deia,treu tot d'allà i cap taller en volia,saber res, ningú va fer res? Es clar quan es vegi tit el patrimoni immobiliari inflat de la immo Carlemany a la companyia i avqui ha enriquit...aiiiii mai sortirà això seria un escàndol a lavinaf, govern i un banc.

    Respondre
  • #6 Silvia Gil
    (04/12/19 20:12)

    Qui pagarà la festa, perquè això ja es sabia quan el Cinca i la secretaria d'afers econòmics i financers , Claudia Cornella, portaven el ministeri de Finances..... Cal investigar com va anar tot plegat i el fiscal hauria d'entrar d'ofici......de manera urgent son els nostres estalvis......

    Respondre
  • #5 Josepp
    (04/12/19 17:42)

    Suposo que s'extendra la fallida als seus dirigents. Qualsevol comptable o economista de primer curs trobarà facilment confusió patrimonial.

    Respondre
  • #4 Pepo
    (04/12/19 15:44)

    Damià va dir..
    Aunque no sirva de consuelo, en España hace unos quince años la Dirección General de Seguros intervino más de veinte compañías de seguros.
    Como consecuencia los asegurados se quedaron, desde la fecha de la intervención, sin seguro debiendo contratar otro, perdiendo el importe de las primas abonadas, algunos siniestros los pago el Consorcio de Compensación de Seguros, otros siniestros no se cobraron.
    El único punto positivo de estas intervenciones es que se aumentaron los controles a las compañías aseguradoras y, si no estoy mal informado, no se volvió a intervenir ninguna aseguradora.

    Respondre
  • #3 Uns cracks
    (04/12/19 14:10)

    Govern un crack anar posat peles dels contribuents amb negocis fallits, sempre pagan nosaltres per el mal cap dels polítics, no fa gràcia

    Respondre
  • #2 Pere
    (04/12/19 13:45)

    Les bruixes i els bruixots de Marsegur, continuen d'aquelarre.

    Respondre
  • #1 Damià
    (04/12/19 12:51)

    Un negoci privat rescatat per l'Estat, la cartera de clients neta repartida entre la resta de Asseguradores.

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts