Laura Mas, En Comú per Encamp

“Hem de ser un nucli residencial de qualitat”

Aposta per fer d'Encamp una parròquia que atregui turisme esportiu d'alt nivell

“Hem de ser un nucli residencial de qualitat”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què els diferencia de les altres candidatures?

La nostra candidatura es diferencia perquè nosaltres ja tenim un projecte aixecat dels dar­rers quatre anys. Tenim un pla.

Què cal fer amb el Prat Gran?

No ens podem permetre perdre un espai d’oci i de lleure com aquest. Nosaltres lluitarem per tenir un nou parc multifuncional. La idea és fer-lo, aprofitant que s’ha de desplaçar cap a baix, aprofitar la cessió obligatòria de Casa Areny i fer un parc d’uns 10.000 metres quadrats .

Com recuperar el poble i reactivar l’obertura de negocis?

Tenim quatre objectius clars i tenim les estratègies i com fer-ho. Diferenciem les estratègies entre Encamp i el Pas de la Casa. A Encamp hem de potenciar el turisme familiar i esportiu, també el comerç de proximitat. Mentre que al Pas ens hem de centrar en la neu i l’esport d’elit.

Com volen atraure el turisme i que Encamp no sigui una ciutat dormitori?

No volem ser una ciutat dormitori, això ho tenim molt clar. Hem d’anar cap un nucli de residència de qualitat. Som ciutat esportiva i hem de potenciar els campus. Tenim esdeveniments importants, com l’Spartan Race o La Purito de ciclisme.

Quin projecte destaca com a tret diferencial?

No crec en un projecte estrella. Crec en un pack de propostes. Estem molt convençuts que és el conjunt d’accions que s’han d’iniciar des del comú per tal que la part privada pugui reactivar-se. Treballarem amb el sector privat per ser una parròquia molt activa per fer negocis.

A part d’aquesta, quines altres propostes presenta?

Et diria que quant a la neu estem convençuts que hem de seguir sent la primera porta a Grandvalira i per això volem fer un altre aparcament prop del Funicamp. Tenim un projecte per fer un telecabina en sistema de concessió que uneixi Encamp amb el llac d’Engolasters.

Quin ha de ser el futur del Pas?

El futur del Pas ha de ser potenciar allò bo que hi tenim. És un referent a Andorra! És un nucli que genera moltíssim turisme: és peu de pistes i un bon centre comercial. Cal fer-hi coses, embellir-lo, i potenciar-hi l’esport d’alt rendiment. I també tenir una bona relació amb Saedte.

Tenint en compte que el comerç del tabac pot estar al final, què es pot oferir al turista francès?

El Pas és molt més que tabac! És atractiu per moltes altres coses. Molta gent puja per les compres, però també per la neu. A l’estiu, culturalment, hi ha les rutes de l’Orri... tot això s’ha de potenciar.

Com es pot resoldre la problemàtica de l’habitatge?

És cert que és un problema de país, en general. Govern ja va prendre mesures per poder pal·liar aquesta problemàtica. Els comuns hem de ser solidaris ja que també és responsabilitat nostra vetllar perquè tothom tingui un habitatge digne i en el nostre programa portem les mesures necessàries per poder donar les ajudes pertinents per a qui ho necessiti.

Vol que es quedi l’FC Andorra?

Què li poden oferir?

És evident que sí! No pot ser d’una altra manera. Volem, desitgem i estem segurs que es quedarà a Encamp si nosaltres guanyem.

En persona

Nom complet: Laura Mas i Barrionuevo Professió: sotsdirectora comercial al sector bancari Edat: 37 anys Experiència política prèvia: consellera del comúEstat civil: casada Fills: 2

tracking