Francesc Camp, Demòcrates

“Volem tenir molta comunicació amb el ciutadà”

Dues legislatures ministre de Turisme, creu que la parròquia té molt potencial per als visitants

“Volem tenir molta comunicació amb el ciutadà”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què representa per a la ciutadania de Canillo que hi hagi l’opció de votar entre dues candidatures?

Tornem a la normalitat democràtica i és un punt de motivació tenir un rival polític.

Sempre s’ha dit que Canillo és una parròquia de dretes on no hi ha cabuda per a les opcions d’esquerra. És així? Per què?

Crec que Canillo és més de centredreta i a la vegada penso que anirà canviant perquè va creixent el nombre d’habitants. A les comunals aquest tema no és el més important, sinó els projectes que es presenten.

Quin és el seu projecte estrella per a la parròquia per al proper mandat?

Tenim molt potencial turístic. S’ha fet molt bona feina però s’ha de fer una estratègia turística per rebre gent tot l’any. Cap a on volen dur l’estació un cop aconseguit l’acord de dotze anys per mantenir la marca Grandvalira? S’ha fet un gran esforç per aconseguir l’acord. L’esforç dels dar­rers 15 anys per construir la marca Grandvalira ha estat enorme i ha de continuar per poder ser una de les estacions d’esquí més importants del món.

Mantindrà la política de perseguir els pisos turístics il·legals iniciada per l’anterior equip comunal i la possibilitat de denunciar per part de la ciuta­dania?

Nosaltres anirem de la mà del ministeri de Turisme, que està fent una gran feina amb el registre de tots els apartaments. Continuarem lluitant contra els pisos il·legals i les denúncies serveixen per detectar-los.

El Palau de Gel és una de les infraestructures que el Tribunal de Comptes assenyala que no són rendibles per si mateixes. Quins són els seus plans per a la instal·lació?

No és rendible en l’àmbit econòmic però sí en el social. Hem de fer un pla de reactivació i així ho farem. Abans hi havia actes de primer nivell tant esportius com espectacles i hem de tornar a aspirar a fer el mateix.

Què canviaria, de considerar que s’ha de fer, de la feina realitzada durant els dos mandats de Josep Mandicó?

El comú ha fet molt bona feina en tots els àmbits. Potser ha de millorar la comunicació amb el ciutadà, s’ha comunicat poc la feina. Nosaltres sí que ho volem fer.

Canillo és la parròquia, amb un 19%, que té més desviació entre la població estimada pel Govern i la registrada. Què pensa fer per tenir un cens més aproximat?

Hem d’intentar que es redueixi i que la diferència sigui mínima. Però és una situació que s’ha de solucionar a totes les parròquies.

Canillo és la parròquia amb menys habitants d’Andorra. Està d’acord amb els diners que li toquen amb el nou repartiment de les transferències comunals?

Hi estic d’acord perquè rebem molts turistes i es necessiten molts serveis. Aquestes transferències van molt bé per cobrir les necessitats, que no només són per a la població, sinó també per als turistes.

És favorable a canviar el sistema electoral a les comunals perquè les minories tinguin més pes?

És bo que qui guanyi tingui majoria absoluta. És més fàcil gestionar el comú que amb majories relatives.

EN PERSONA

Nom complet: Francesc Camp Torres Professió: Emprenedor sector turístic Edat: 52 anys Experiència política prèvia: Dues vegades ministre de Turisme Estat civil: Casat Fills: Dos

tracking