POLÍTICA

El PS troba deficient el servei de salut sexual

Manifesten que la informació sobre l’avortament no és la carència que tenen les dones i demana avenços, com a mínim, en els tres supòsits

El PS troba deficient el servei de salut sexualARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari socialdemòcrata considera que el nou servei de salut sexual i reproductiva que va presentar Govern dijous passat, i que entrarà en funcionament el primer trimestre de l’any que ve, és “insuficient per dir que s’està avançant en els drets de les dones”, tal com va manifestar la consellera general socialdemòcrata, Judith Salazar. “Per a nosaltres avançar en el dret de les dones vol dir alguna cosa més”, va afegir la consellera general, que va manifestar que els socialdemòcrates demanen un avenç, com a mínim, en els tres supòsits. “Considerem que s’haurien de donar més respostes a nivell institucional”, va manifestar la consellera, que va insistir en el fet que “Andorra no pot continuar sent un punt negre de l’avortament a nivell europeu”.

La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata va manifestar que esperen rebre més informació sobre el nou servei de salut sexual i reproductiva properament. No obstant això, considera que “a priori, a nosaltres se’ns queda curt perquè és un servei que ha de donar informació sobre salut sexual i interrupció de l’embaràs i aquesta ja s’estava donant”, fent referència així a la informació que ja aportaven els facultatius del país fins ara per orientar les dones que volien interrompre el seu embaràs. “Ja era el que feien els metges, sobretot a nivell ginecològic”, va afegir Salazar, que va expressar que l’accés a la informació “potser no és la carència que tenien les dones en aquest país”.

Sobre la consideració que va fer el secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, durant la presentació del servei, amb la qual afirmava que informar al Principat sobre la interrupció de l’embaràs és legal, Salazar coincideix en aquest punt en concret, però va insistir en el fet que “el nou servei no avança gaire i no va més enllà de donar informació”.

Dades per conèixer la realitat

Les conselleres generals demòcrata i liberal, Sandra Codina i Silvia Ferrer, respectivament, van coincidir que el nou servei permetrà generar una sèrie de dades que ajudaran a conèixer, estadísticament, el nombre de dones que volen interrompre el seu embaràs. “Ara tindrem les autèntiques dades relatives a quantes persones van a avortar fora del nostre país”, va valorar Codina. Ferrer, en la mateixa línia, considera que “el servei ens nodrirà de dades per saber la realitat en la qual estem”.

Codina va valorar molt positivament el projecte i va considerar que “és un servei que es necessitava aquí a Andorra”. “El que volem és que cap dona quedi desatesa i crec que aquest servei és un pas endavant”, va assenyalar la consellera demòcrata. “L’important és que la dona estigui informada, acompanyada i que se la tingui en consideració”, va manifestar.

D’altra banda, Ferrer considera que aquest servei “és un pas inicial”, i valora que no només s’informi en l’àmbit de l’avortament, sinó que també es faci en la salut sexual de les persones més joves, quelcom que podria ajudar en el fet que hi hagués menys embarassos no desitjats.

tracking