TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Justícia

Corts torna a ajornar el judici per la causa general de BPA

El tribunal no ha fixat aquest cop una data per a la represa de la vista

El Tribunal del judici BPAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va anunciar ahir a tots els advocats que la vista oral per la causa general de BPA no es reprendrà dilluns, com estava previst, fins que no quedi resolta la recusació del fiscal general i el seu adjunt per part de les defenses. El nou ajornament s’ha fet per petició expressa del mateix fiscal general, Alfons Alberca, que vol esperar que el Consell Superior de la Justícia (CSJ) es pronunciï sobre aquesta recusació, fruit d’una reunió que Alberca i Borja Aguado van mantenir amb membres de la majoria parlamentària per tractar unes modificacions al Codi Penal. El CSJ va donar-li dimarts passat al fiscal general vuit dies perquè presenti al·legacions i, per tant, el termini acaba dimarts vinent, motiu pel qual s’ha demanat la suspensió a Corts fins que quedi aclarit aquest afer.

DUBTES

Fonts del món judicial van explicar ahir que és molt difícil que prosperi la demanda de recusació, ja que el motiu per la qual es demana no està tipificat com a causa per recusar el fiscal. Altres fonts van plantejar la necessitat de blindar la figura del fiscal general, com passa a Espanya, on no pot ser recusat. Alberca al·lega per demanar la suspensió que és la millor decisió per a la correcta actuació de les administracions i per garantir el funcionament de la justícia. Dilluns estava previst recuperar el judici amb les qüestions prèvies. Corts no ha fixat una data per reprendre la vista, que ha estat ajornada diverses vegades per les diferents recusacions d’un dels advocats defensors.

tracking