TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Salut

Un brot de sarna afecta quatre joves d'una entitat esportiva

A més del tractament als afectats, les autoritats sanitàries han activat protocols de control per a les persones que hi han estat en contacte

Un brot de sarna afecta quatre joves d'una entitat esportivaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va informar ahir de l’aparició d’un brot d’escabiosi (sarna) que ha afectat quatre joves, dos dels quals menors d’edat, tots pertanyents a una entitat esportiva del Principat. Martínez Benazet va assegurar que el brot ja està controlat, que tots els afectats ja han rebut tractament per pal·liar els símptomes i que les autoritats sanitàries han activat els protocols de control adequats amb les persones que han tingut contacte directe amb els quatre joves afectats, ja sigui a l’entorn familiar o a les escoles a les quals pertanyen. Aquest control consisteix a revisar si aquestes persones tenen símptomes a més de l’aplicació de cremes que també són preventives per al desenvolupament de la malaltia. Segons va assenyalar el titular de Salut, el vestidor d’aquesta entitat esportiva seria el lloc on es van produir els primers contagis el mes de juliol passat. No obstant això, el ministre de Salut va manifestar que això no vol dir que l’espai no compleixi les mesures higièniques necessàries. El titular de Salut va assenyalar que és difícil conèixer l’origen d’aquest tipus de contagis ja que el període d’incubació, comprès entre la infestació i l’aparició dels símptomes, pot ser d’entre dues i sis setmanes.

Tot i que Martínez Benazet va insistir que el brot està controlat i que la malaltia, en circumstàncies normals, no presenta cap gravetat més enllà de la molèstia, va manifestar que l’àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut està duent a terme la investigació epidemiològica pertinent. “Les persones estan tractades i ara s’està fent un seguiment per vigilar si va disminuint o desapareixent”, va afirmar el ministre de Salut.

La sarna és una malaltia produïda per un àcar que afecta la pell. “És molt contagiosa, sobretot en el contacte directe”, va explicar Martínez Benazet. La sarna també es contagia per compartir roba o tovalloles, quelcom que podria explicar el contagi dels quatre joves al vestidor. El ministre de Salut va negar que aquest cas tingués relació amb el brot de sarna que es va detectar fa uns mesos al centre penitenciari de la Comella. El brot ha aparegut en persones que no tenen relació ni contacte amb el brot del centre penitenciari.

UNA MALALTIA ERRADICADA

La sarna és una malaltia que estava erradicada al món occidental. No obstant això, Martínez Benazet va dir que “la globalització fa que aquestes malalties arribin a Europa”. “La gent viatja i les malalties infecciones comencen en un punt però es van desplaçant”, va argumentar el ministre.

MÉS

MOBILITAT Pugen les tarifes del túnel d’Envalira per a l’any que ve Les noves tarifes per al 2020 del túnel d’Envalira s’incrementaran un 0,49%. De les cinc tarifes, s’incrementen en deu cèntims tres i es mantenen els preus de la classe 1 (vehicles lleugers) i de la 5 (dues o tres rodes). ECONOMIA El Govern aprova una emissió de bons per 150 milions El Govern va aprovar una emissió de deute públic a llarg termini del Principat per un import de 150 milions d’euros amb un tipus d’interès del 0,90%, en la modalitat de bons, a l’empara del quart programa d’emissió de deute públic. TRANSPORT Nou reglament de les targetes Magna i blava El consell de ministres va aprovar el nou reglament de la targeta Magna i el de la targeta Blava amb l’objectiu de regular les normes que actualment regeixen l’ús d’aquestes targetes, com ara els requisits d’accés.

INSPECCIÓ A LA RESIDÈNCIA SALITA

Els responsables de la residència Salita van prescindir dels serveis d’un dels professionals per mala praxi. Així ho va manifestar ahir el ministre de Salut, que va mantenir una reunió fa unes setmanes en la qual els va traslladar l’informe provisional de la inspecció on s’observaven les irregularitats que hi havia i que van ser traslladades a la fiscalia. Ara el Govern espera la resposta amb les al·legacions i les propostes de millora adients.

tracking