Política

El PS lamenta els pocs recursos destinats a habitatge, pensions i transport

Denuncia que només es destini l’1,29% del total del pressupost a les preocupacions de la població

El PS lamenta els pocs recursos destinats a habitatge, pensions i transportPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari socialdemòcrata va lamentar que el Govern destini pocs recursos a les principals preocupacions dels ciutadans, segons les darreres enquestes del CRES, és a dir, l’habitatge, les pensions i el transport públic, tres aspectes que representen l’1,29% del total del pressupost. “Es pot afirmar que ni l’habitatge, ni les pensions, ni el transport públic són una prioritat per al Govern”, va manifestar el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, a la roda de premsa de presentació de dues esmenes a la totalitat del projecte de pressupost del 2020 i del marc pressupostari.

El conseller general socialdemòcrata Carles Sànchez va desglossar la partida pressupostària destinada a aquests tres aspectes posant l’accent en l’habitatge, que només representa el 0,46% del total del pressupost per l’any que ve. “Creiem que aquestes ajudes destinades a l’habitatge es poden duplicar”, va explicar Sànchez, que també va xifrar que el 0,59% del pressupost va dedicat a les pensions, mentre que el 0,24% es dedica al transport públic.

“UN MODEL QUE NO S’AGUANTA”

El president del grup parlamentari socialdemòcrata també es va referir al marc pressupostari i als diferents aspectes que han portat la formació a presentar l’esmena a la totalitat del text. López va manifestar la seva sorpresa per les estimacions de creixement, que va qualificar de “molt elevades” i “molt optimistes”. “Estan per sobre del 3% al llarg dels quatre anys i fins i tot fregant el 3,5% en diversos anys”, va explicar el líder del PS. “Cal recordar que el 2018 el creixement econòmic del PIB va ser del 2,5% i hi ha bastants veus que parlen de previsions pitjors a partir del 2020”, hi va afegir. Pel que fa als ingressos procedents d’Andorra Telecom i de FEDA, López va lamentar que es mantingui en els mateixos termes “que ha vingut estant fins ara, és a dir, al voltant de 33 milions d’euros”. “Sembla que es volen mantenir aquestes màquines recaptatòries que estan malmetent el poder adquisitiu de les famílies”, va manifestar López, qui també va posar l’accent en les previsions d’ingressos del tabac, que cada any se situen prop dels 110 milions, quan es calcula que la recaptació d’aquest any serà “uns nou milions d’euros per sota d’aquesta xifra”. En el capítol de les despeses, el líder socialdemòcrata va destacar que “no s’aguanten”. “La conclusió a la qual arribem és que aquest model del Govern tripartit no s’aguanta”, va concloure López.

tracking