justícia

La recusació dels fiscals s'amplia a totes les causes sobre BPA

Els lletrats han decidit ampliar la petició feta al CSJ per apartar Alberca i Aguado

La recusació dels fiscals s'amplia a totes les causes sobre BPAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els advocats defensors dels processats en el cas Gao Ping, la primera de les causes relacionades amb l’afer BPA, han decidit ampliar la demanda de recusació del fiscal general, Alfons Alberca, i del fiscal adjunt, Borja Aguado, presentada davant del Consell Superior de la Justícia (CSJ), a totes les causes obertes relacionades amb l’entitat bancària.

El motiu és el mateix que en la demanda que només feia referència a la causa general i rau en la reunió mantinguda entre el ministeri públic i alguns consellers generals per, suposadament, aconseguir canvis legislatius que beneficiessin el fiscal en la resolució de la causa. En concret, el que es buscava és que es poguessin incloure escoltes telefòniques provinents d’altres causes, malgrat que el Tribunal Constitucional va sentenciar que s’havien d’excloure del sumari.

Els advocats també han fet arribar una carta a Sindicatura explicant la situació i els motius de la demanda de recusació amb la voluntat que la informació sigui traslladada als grups parlamentaris. Així mateix, també han fet arribar un document al Col·legi d’Advocats demanant a l’ens que aclareixi si va participar en la redacció de les esmenes que suposadament havien de servir per modificar la llei a favor del fiscal. També al col·legi, els lletrats han demanat empara davant del que consideren una falta molt greu que vulnera la separació de poders. De moment, no han rebut resposta ni del CSJ ni tampoc del Col·legi d’Advocats.

Cal recordar que els lletrats defensors dels processats van anunciar dilluns passat en roda de premsa que també han demanat al CSJ que obri un expedient disciplinari als fiscals per haver-se reunit amb els consellers generals sense seguir el protocol establert.

ELS FETS

Els lletrats defensors amplien la demanda de recusació del fiscal general, Alfons Alberca, i del fiscal adjunt, Borja Aguado, a totes les causes de BPA.

El motiu és la reunió mantinguda entre el ministeri públic i alguns consellers generals per suposadament canviar la llei per beneficiar el fiscal en el cas BPA.

tracking