pOLÍTICA

El PS creu que el cas d'Stop Violències afectarà DA a les eleccions comunals

Rosa Gili va titllar d’“autoritari” el caràcter dels demòcrates i els pronostica una patacada electoral

El PS creu que el cas d'Stop Violències afectarà DA a les eleccions comunalsÒscar Serrano

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La judicialització del cas d’Stop Violències per part del Govern podria afectar Demòcrates a les pròximes eleccions comunals del 15 de desembre. Així ho va deixar veure ahir la candidata a cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, que creu que el posicionament del partit taronja en aquests aspectes no agrada a bona part de la població: “Ara estem en unes eleccions comunals i aquests temes són més nacionals, però sí que crec que DA demostra un tarannà que no agrada als ciutadans, un caràcter autoritari, poc obert a crítiques i que no escolten la gent, no crec que els ajudi gaire en aquestes eleccions, però haurem d’esperar a veure què passa”.

Va ser la mateixa Gili qui va tancar l’acte de presentació de llistes que va organitzar ahir el PS al comú d’Escaldes, fortí socialdemòcrata des de les últimes eleccions nacionals. “Vam aconseguir fer-nos un lloc en una par­ròquia on Demòcrates manava i ho tornarem a fer”, va dir Gili entre aplaudiments dels simpatitzants i dels membres de les llistes de les altres parròquies, com la de Sant Julià, on Joan Travesset aposta per fer un canvi radical de la idea de poble: “Volem canviar aquesta Sant Julià que està descuidada, trinxada, on cada vegada hi ha menys botigues i que ja no té cap atractiu. Ha de ser una parròquia verda, hem d’intentar que sigui un poble amable.”

Naturlandia també es presenta com un dels temes calents de la parròquia, sobre el qual Travesset va voler deixar clar que s’ha de fer un canvi de plantejament ja que és “un pou sense fons”.

El socialdemòcrates també troben a Encamp un lloc on poder aconseguir un bon resultat electoral aprofitant la gestió del comú amb el Prat Gran. “Hem de treballar des del primer dia i hem de recordar també el Pas de la Casa. Hem d’aconseguir que es converteixi en un lloc on es pugui viure, que no sigui un lloc de pas”, va explicar el número 1 de la llista, David Rios.

Els caps de llista per Andorra la Vella també van aprofitar per criticar la gestió de l’actual cònsol, Conxita Marsol, titllant la gestió de “pur maquillatge”. “S’han perdut les paraules ajudar i col·laborar i amb Demòcrates només veiem competir i rivalitzar. La gestió de la cònsol ha estat pur màrqueting i maquillatge. Nosaltres estem aquí per donar una alternativa i segur que guanyarem”, va dir Dolors Carmona.

tracking