educació

Els docents eventuals recuperaran l'IPC del 2011 i del 2012 l'any vinent

El Govern confia trobar la forma legal per retornar també la quantitat referent al 2019

Els docents eventuals recuperaran l'IPC del 2011 i del 2012 l'any vinentARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els professors eventuals que al setembre van veure com la seva nòmina es reduïa entre 70 i 80 euros mensuals recuperaran el poder adquisitiu l’any vinent. El descompte correspon a la quantitat que l’any 2011 i 2012 es va augmentar als docents en funció de l’IPC. El motiu de la rebaixa es devia a una resolució de la Batllia de fa uns mesos que considerava que el plus que es va atorgar durant els anys esmentats no era consolidable, malgrat que fins al setembre s’havia seguit aplicant any rere any.

Segons fonts governamentals, la Llei del pressupost del 2020 ja preveu que els professors afectats recuperin la quantitat que es va rebaixar. Pel que fa als mesos del 2019 en què tampoc se’ls ha pagat l’IPC en qüestió, el Govern segueix treballant amb l’equip jurídic per intentar arribar a una bona solució al més aviat possible. En aquest cas, però, la solució és més complicada, ja que s’ha d’aplicar sense entrar en conflicte amb la Llei del pressupost d’aquest an­y, que lògicament ja està aprovada.

Cal recordar que la decisió de la Batllia es va conèixer el mes d’abril i ja en aquell moment va fer aixecar la veu als sindicats. Amb l’inici del curs escolar, però, va ser quan es va fer notar el greuge, ja que la rebaixa només afecta els contractes de nova creació, fet que provoca que la problemàtica afecti bàsicament els eventuals. El d’Educació no és pas l’únic cos afectat per la mesura, però sí que és el que compta amb més professionals que estan en règim d’eventualitat, ara anomenats interins. És per això que amb l’inici del nou curs i, per tant, la contractació novament dels professors es va fer públic el rebombori.

Malestar del cos docent

El mes de setembre la notícia va generar indignació i malestar entre els membres del cos d’Educació. La nova secretària general del Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP), Anna Mundó, va fer arribar a la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, el neguit dels docents, i va exposar que considerava que la mesura podia crear un “greuge comparatiu” entre fixos i eventuals. Des de l’inici, el SEP i Govern van estar d’acord a estudiar la situació amb especial cura de no topar amb la llei per evitar que la qüestió torni a arribar a la Batllia, com ha passat amb diversos edictes per consolidar eventuals.

tracking