duana

Els ingressos pel tabac cauen i posen en perill les previsions

Els ingressos pel tabac cauen i posen en perill les previsionsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pressupost aprovat per a l’actual exercici preveu uns ingressos de 111,4 milions d’euros procedents de la recaptació de la taxa a la importació de tabac. Encara per conèixer la xifra dels diners recaptats per aquesta taxa dels darrers dos mesos del 2019, molt haurien de canviar les coses perquè es pogués arribar a la xifra pressupostada per l’executiu, que representa gairebé un quart dels 444,7 milions que els comptes de l’actual exercici preveien com a ingressos. L’octubre passat es van recaptar 7,3 milions per la taxa a la importació de tabac, un 14,1% menys del realitzat en el mateix mes de l’any passat, trencant d’aquesta manera la tendència alcista dels dos darrers mesos. En l’acumulat del 2019, l’Estat ha ingressat 83,9 milions d’euros per l’impost a la taxa del tabac. És un 7,2% menys del que s’havia recaptat en el mateix període de l’any passat. Els primers deu mesos del 2018 es van tancar amb uns ingressos pel tabac de 90,4 milions i l’any amb 107,1, quatre menys dels previstos des de l’executiu per a l’actual exercici.

Quant a la totalitat dels ingressos per les taxes a les importacions, a finals d’octubre s’anava per sota del recaptat en el mateix període del 2018. El mes passat es van ingressar 17,4 milions, un 6,9% menys que en el mateix mes de l’any passat, quan es van recollir 18,7 milions. En el que portem d’any s’han ingressat per les taxes a les importacions 173,2 milions, un 3,4% menys que el 2018, quan la xifra acumulada a l’octubre va ser de 179,3 milions.

Els ingressos per la importació de combustibles minerals eren inferiors a l’octubre i els de les begudes alcohòliques, superiors.

tracking