reportatge

Un any del gran incendi

Encara sense data per a la reobertura de la piscina, avui se celebra el primer any de l’incendi del centre esportiu dels Serradells. Un foc extraordinari que es va poder extingir amb celeritat gràcies a la ràpida reacció dels responsables del poliesportiu i la guarderia.

Un any del gran incendi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sensació és d’haver patit una gran pèrdua”, explicava ahir Marc Magallón, cap de l’àrea d’Esports del centre esportiu dels Serradells. Un any després de l’espectacular incendi que va cremar el poliesportiu de la capital, encara no hi ha data d’inici de les obres ni se sap en quin moment l’equipament tornarà a estar a ple rendiment. “Donava un servei social a tot el país: centres escolars d’altres parròquies, quaranta clubs i federacions que venien aquí a fer els entrenaments i les diferents competicions de natació. Hi ha molta gent del món de la natació que ens truca per reservar i no saben què va passar. Se’n fan creus quan els ho expliquem”, detallava al Diari.

El 22 de novembre del 2018 una enorme columna de fum alertava els veïns de Santa Coloma del foc a l’equipament esportiu. “La fumerada era ben visible des del centre de la vila. De fet, des de la caserna de Santa Coloma de seguida vam advertir que es tractava d’un foc important per la mida de la columna de fum”, explicava el director adjunt del cos de bombers, Jordi Farré, assenyalant que es van mobilitzar totes les dotacions del cos, a més a més dels efectius en formació. Amb tot, malgrat la proximitat a la zona habitada, Ferrer remarcava que no es va témer en cap moment que afectés habitatges o altres infraestructures, ja que cap edifici tocava amb el poliesportiu.

Concretament, el foc es va iniciar al sostre fals de la piscina interior, on s’estaven realitzant treballs de construcció, durant l’hora d’esmorzar dels operaris i agafant de “sorpresa” tot el públic de la piscina, afirmava Magallón. “És clar, en obres t’acostumes a veure espurnes per tot arreu, mai t’imagines que pot acabar passant una cosa com aquesta”, afegia.

Per la seva banda, però, Farré subratllava que tant el personal del centre esportiu com el de la guarderia van actuar amb gran rapidesa, evacuant el públic i refugiant els nens en un bar pròxim abans que arribessin els bombers. “Per a nos­altres va ser cabdal que aquesta tasca estigués enllestida quan vam arribar. Es va actuar de manera molt efectiva, de manera que vam poder concentrar els nostres esforços en l’extinció”, afegia. Un procés complicat que va exigir l’aplicació de tècniques d’extinció de focs forestals arran de la dificultat per accedir al lloc on va començar l’incendi. “Mai hauríem pensat que el foc pogués assolir aquesta magnitud. Esperem que puguem reobrir aviat”, assegurava Magallón.

Un any del gran incendi

tracking