sectors econòmics

La CEA estén la mà als autònoms

La Confederació Empresarial estrena una nova divisió, la CEA Micro, dirigida a treballadors per compte propi i microempreses

La CEA estén la mà als autònomsCEA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CEA s’obre als autònoms i microempreses amb la creació de la CEA Micro. La Confederació Empresarial va presentar ahir aquesta nova associació, que se situarà sota el seu paraigua amb l’objectiu de donar un millor servei a les empreses amb menys de cinc treballadors del país, les quals conformen el 80% del teixit empresarial andorrà. D’aquesta manera, el nou ens té l’objectiu d’ocupar el lloc de l’Associació de Pimes, a la qual han ofert integrar-se en la nova entitat, a més a més de donar un millor servei a les 110 microempreses que actualment es troben associades a la CEA, a més de les que es troben afiliades en una de les 22 associacions sectorials integrades a la Confederació Empresarial.

La nova divisió estarà encapçalada per Felip Gallardo, empresari autònom i excandidat a Ordino de Progressistes-SDP, que està afiliat a la CEA des de fa anys. En aquest sentit, durant l’acte de presentació es va posar en relleu la vinculació de Gallardo amb Global Entrepreneurship Network, una xarxa global d’emprenedors que té representants a 170 països i que aposta per la innovació, el desenvolupament sostenible i la creació de riquesa des de la visió empresarial.

Segons va explicar el president de la CEA, Gerard Cadena, la decisió de crear aquest nou organisme busca seguir “la tònica de les grans patronals”, que compten amb sistemes de representació dels autònoms, i ha estat facilitada per una modificació dels estatuts de l’entitat amb l’objectiu de poder englobar millor aquest col·lectiu. “Hem considerat necessari crear aquesta separació per donar un servei més adequat als nostres afiliats. Sobretot en qüestions relacionades amb els drets laborals o la seguretat social”, va dir.

En paral·lel, malgrat reconèixer que és “redundant” parlar de petites empreses a Andorra, Cadena va afegir que s’ha considerat necessari crear una nova vicepresidència destinada a la CEA Micro, una vegada aquesta es trobi “en ple rendiment”. “Es tracta d’una realitat que va en augment, perquè cada cop són més els professionals que s’estableixen per compte propi o creen una petita empresa, sumant-se als industrials, professionals de diversos oficis o petits comerciants que ja existien”, va explicar.

Per la seva banda, el gerent de la CEA, Iago Andreu, va afirmar que, de moment, les empreses afiliades a la CEA Micro tindran accés a un servei de consultes laborals i dret a participar en les diferents comissions de l’organit­zació.

Així mateix, va posar en relleu la capacitat d’interlocució de la CEA amb l’administració per la defensa dels drets i interessos dels autònoms i microempreses. Concretament, Andreu va assegurar que seran el “cavall de batalla” per defensar les seves necessitats davant dels dubtes que genera, per exemple, el nou pacte d’Estat pel futur de la CASS o l’acord d’associació amb la Unió Europea.

PRIMERA JORNADA D'ACTUA PER LA DIGITALITZACIÓ DEL COMERÇ

L’adaptació a les plataformes en línia és cabdal per a la supervivència del comerç andorrà. Així es va desprendre de la primera Jornada internacional d’empreses tecnològiques per al comerç, que es va dur a terme ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Concretament, l’esdeveniment, organitzat per Actua, tenia l’objectiu de conscienciar i educar les empreses sobre la importància d’adaptar el negoci als canvis que ha patit el sector del comerç durant la darrera dècada, ja que actualment els e-commerce concentren entre un 15% i un 20% de les vendes, segons va destacar la presidenta de The Shopping Mile, Sònia Yebra. En aquest sentit, diverses companyies de serveis a empreses, tant del Principat com de l’Estat espanyol i França, van prendre part en la jornada presentant els seus productes. És el cas d’Andorra Telecom, que va portar una eina que permet enregistrar les dades dels clients i mantenir un contacte regular amb ells, o Digicom, que va donar a conèixer la seva eina per a autònoms, pensada per gestionar en línia tot allò relacionat amb el seu negoci. A banda, el ministre Gallardo, va remarcar el compromís del Govern per dotar d’eines els sectors principals i va prometre que aviat es posarà a l’abast dels comerciant els projectes en els quals s’ha estat treballant. Així mateix, també va destacar que l’executiu busca la manera de simplificar la gestió duanera, un dels principals entrebancs per al desenvolupament del comerç en línia, però va afegir que es tracta d’una feina “complexa i que requereix el seu temps”.

tracking