JUSTÍCIA

Els sindicats de bombers denuncien irregularitats en la gestió de la mútua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les associacions sindicals ABA i A-118 van presentar ahir davant la seu de la Justícia quatre demandes individuals després de considerar que hi ha una disfunció per part de la mútua en la forma de pagament quan un treballador està de baixa laboral. Els sindicats demanen que els treballadors públics puguin cotitzar tots els conceptes retributius.

El president de l’A-118, Miquel Àngel Adrán, va explicar que el problema és que ara estan cotitzant a la CASS per tots els conceptes retributius i que no ho estan fent a la mútua perquè el reglament no ho permet. Això fa que la mútua estigui rebent uns diners de la parapública i que aquests no vagin als treballadors com ho hauria de fer, ja que “el pagament de la baixa es fa només sobre la base dels conceptes declarats a la mútua”.

Adrán també va lamentar que la mútua hagi fet “silenci administratiu” i va al·legar que l’única solució que els ha quedat és presentar quatre recursos perquè “els batlles decideixin si tenim raó o no”.

El president de l’ABA, Joan Torra, va explicar que hi ha discriminació entre funcionaris, ja que alguns no tenen cobert el salari al 100%, i que tots aporten un 1% del sou per poder percebre el total quan estan de baixa. També va assegurar sobre els 300.000 euros dels quals es parlava de dèficit que “no existeix” i que a hores d’ara “es disposa d’un milió d’euros, els quals s’hauria de revertir als treballadors i no destinar 700.000 euros a bons de l’Estat”.

Els sindicats de bombers denuncien irregularitats en la gestió de la mútua

tracking