Govern

El Govern es farà càrrec del procés de micropigmentació mamària

A partir de l’1 de gener estarà disponible el servei de taxi personalitzat per a la radioteràpia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La micropigmentació mamària estarà plenament coberta pel ministeri de Salut. Ho va anunciar ahir el ministre, Joan Martínez Benazet, a la roda de premsa posterior al consell de ministres. Aquesta és la darrera fase en el procés de reconstrucció mamària i fa referència a la pigmentació de l’aurèola del pit. El ministre va recordar que aquest era un procés que es donava en casos de mastectomia. Pel que fa al total de casos que es podien donar, Martínez Benazet va dir que eren “10 o 15 casos l’any”, i va afirmar que “s’aplicarà tan aviat surti publicat al BOPA”.

En la mateixa compareixença, Martínez Benazet va explicar els canvis en el reglament de regulació de les despeses de desplaçament i allotjament. El ministre, entre les principals novetats, va parlar dels taxis individuals per poder assistir a sessions de radioteràpia tant a Tolosa com a Barcelona. Benazet va dir que era un servei necessari i que “està finançat al 100% en règim de tercer pagador”. Sobre el cost d’aquesta mesura, va dir que “hem fixat una partida de 200.000 euros”. Tot i això, va matisar que amb les noves tècniques que s’estaven emprant, i que fan que les sessions es concentrin, no s’hauria d’acabar emprant tota la partida. Entre els altres canvis que es preveuen al mateix reglament, el titular de Salut va explicar l’augment de la dieta diària, que ara passarà a ser de 15 euros, i que la part que fins a la data era només reemborsable al 75%, amb la nova regulació passarà a ser del 100% i s’inclourà el desplaçament dels dos progenitors en casos d’infants i no caldrà presentar factures. El nou reglament entrarà en vigor l’1 de gener vinent.

AUGMENTA L'EDAT PER PERDRE LA FAMÍLIA NOMBROSA

El ministre portaveu, Eric Jover, va anunciar que, a proposta del ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, s’ampliarà l’edat dels fills de les famílies nombroses en el moment de perdre aquesta condició. Jover va anunciar que dels 18 anys actuals es passa als 25. Segons el portaveu, la motivació era que més enllà de la majoria d’edat, hi ha moltes persones que continuen depenent de la família i que estan cursant estudis. Igualment, per a persones que tenen alguna discapacitat i que les fa dependents dels seus pares, va anunciar que no hi hauria límit d’edat. Pel Govern, aquesta flexibilització era necessària i responia a una realitat, la de les famílies nombroses amb fills majors de 18 anys que encara estan cursant estudis, i que requereixen de les mateixes condicions que abans, atès que arribar a la majoria d’edat no implica deixar de ser dependent.

tracking