pobresa

Pere López afirma que els índexs d'Andorra de desigualtat són propis de l'Àfrica

Els socialdemòcrates denuncien que des del Govern “no s’està fent res”

EL PS creu que els índexs d'Andorra de desigualtat són propis de l'ÀfricaPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup del PS, Pere López, va afirmar ahir que la situació de desigualtat d’Andorra “ens situa més a prop d’un país nord-africà o centreafricà que d’un nord-europeu”. El socialdemòcrata va fer les declaracions amb referència a l’increment del coeficient de Gini, un paràmetre acceptat internacionalment per tal de poder mesurar la desigualtat existent a l’interior d’un Estat.

López va afirmar que “aquest coeficient ha crescut durant els darrers anys”. El 2016 era de 27 i en l’actualitat se situa en 33 punts. Pel que fa als països del nord d’Europa, de mitjana se situen prop de 25 i la Unió Europea té un índex de Gini de 30. López, en part, va associar aquest augment a la crisi de l’habitatge i a les modificacions legislatives del Govern de Toni Martí vers l’any 2014.

Els socialdemòcrates van afirmar que “les dades ens han sorprès perquè són molt altes”. També van criticar que des del Govern “no s’està fent res” i que “s’aprovi un increment de les tarifes elèctriques. Nosaltres demanem el contrari, que baixin les tarifes més bàsiques un 1,8%”. A més a més, van reclamar un augment de salaris i de pensions.

“Demanem al Govern de DA, Liberals i Ciutadans Compromesos que governi per a tothom. És un Govern que és de dretes i és del tot insensible a prendre mesures per revertir la situació”, va denunciar López. En el marc del Dia mundial de la infància, el socialdemòcrata va recordar que “una de cada quatre famílies, que és monoparental, no pot cobrir les necessitats bàsiques com pot ser donar carn i peix en les quantitats necessàries”.

tracking